Розрахований для круглої форми діаметром 25 см.
Тісто:
100 г масла кімнатної температури
100 г цукру
120 г сметани
1 ч.л. розпушувача
приблизно 200 г муки
цедра одного лимону (або апельсину - якщо апельсин іде в начинку)
Начинка:
200 г вишень без кісточок
300 г слив
Заливка:
250 г сметани - якщо використовуєте домашню сметану, можна зменшити кількість до 200г
1 яйце
2 ст. л. борошна з гіркою
100 г цукру
1. Розігріти духовку до 180 градусів.
2. Масло збити міксером з цукром, додати сметану, вимішати з цедрою, мукою та розпушувачем. при необхідності підсипати ще трошки муки, щоб тісто було м'яке та відставало від рук.
Форму для випічки змастити маслом або обкласти папером для випічки.
Тісто розкатати, викласти в форму, сформувати бортики висотою 2 - 3 см.
Начинка.
Можна використовувати сезонні або консервовані ягоди та фрукти - за вашим бажанням.
Свіжі вишні помити, видалити кісточки, розкласти на тісті разом зі шматочками слив.
Заморожені вишні викласти на сито, щоб стік сік, потім викласти на тісто.
Для заливки всі складники змішати в мисці або збити міксером, залити фрукти, поставити в гарячу духовку на 40 - 45 хвилин.
Охолодити. Перед подачею можна посипати цукром-пудрою.