4 шт. баклажанів
2 шт. помідорів
1 пучок петрушки
2 зубки часнику
майонез
сіль
нерафінована олія для жарки
Краще брати довгенькі баклажани. Їх помити, витерти насухо, нарізати вздовж на полоски ("язички") товщиною 5-7 мм. Баклажани посолити, залишити на 15 хв.
В цей час робимо майонез, чавимо туди часник, розмішуємо.
Коли баклажани просоліли, з них зійшла гіркота - обжарити їх на гарячій сковорідці на домашній (нерафінованій) олії. Дати вистигнути на паперовому рушничку.
Помідори нарізати на довгенькі дольки.
Тепер крутимо рулетики:
баклажанчик щедро намазати майонезом з часником, на край покласти дольку помідора та гілочку петрушки. Скрутити рулетик, прошпилити зубочисткою.
Дуже швидко, смачно, годиться для фуршетної подачі.
Можна, звичайно, баклажани запекти в духовці, тоді вони не наберуть в себе олії. Але, як на мій смак, то баклажан з домашньою пахучою олійкою дає дуже гармонійний смак, хоча і дуже калорійний. Та для того там і петрушка, щоб розщепити зайвий жир (чи я так хочу думати :-))
Смачного!