|
100 г сушених білих грибів 1- 2 цибулини 1- 2 морквини 5 картоплин петрушка-корінь соняшникова олія часник перець сіль зелень: петрушка кріп
Таку юшку думаю готують в кожній українській родині, не виключення і моя сім"я, яка любить її саме з грибів, що дружненько збирались в Карпатах. Готуємо.Сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Ставимо варити( в трьох літровій каструльці), на маленькому вогні. Нехай так поваряться одну годину.Додаємо почищену та порізану кубиками картопельку. Цибульку подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олійці і додати в юшку.Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує.Так ще хвилин 10 повариться і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олійці часничок та подрібнену зелень і давши аромату розійтись по всій хаті виключити юшечку. Смачного Вам!!
Джерело: Генетична пам'ять :)
|
|