|
500 гр морських гребінців 50 гр зеленої цибулі 50 гр зелені петрушки 25 гр зелені кропу 50 мл оливкової олії 1 зубчик часнику сіль морська
Гребінці добре промити, скинути на друшляк аби стекла зайва вода. В цей час всі інші інгредієнти загрузити в блендер і перебити на максимальній потужності до консистенції густого соусу. В невелику форму на дно вилити 1/3 соусу, зверху викласти гребінці. Залити все соусом, що залишився. Розрівняти гребінці аби вони були всі покриті соусом (не перемішувати). Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Гребінці повинні бути ніжними, дуже важливо не перетримати гребінці в духовці, аби вони не стали твердими та гумовими. Як виявилося, всі молюски та членистоногі церквою не визнані ні рибою, ні м'ясом, тому в піст вони можуть стати джерелом білку та корисних речовин. Смачного.
Джерело: Рецепт Володимира Ядловського
|
|