|
2 буряка прованські трави петрушка часник насіння соняшника оливкова олія сік лимона сіль перець
Люблю корисні на легкі в приготуванні страви, тому одного дня зробила такого легкого та поживного салату для себе. Назва по латині перекладається як "Будьте здорові". Тож давайте приготуємо та подаруємо нашому організму корисні вітаміни. Буряк містить в собі величезну кількість корисних елементів. Він складається з цукрів, білка, жиру, клітковини, органічних кислот. Кальцій, магній, калій, фосфор, йод і залізо присутні тут у складі мінеральних солей. Буряк дає заспокоєння нервової системи, від неї поліпшується сон і підвищується загальний тонус організму. Якщо Вас це підбадьорило можете приступати до приготування салату.
Буряк промити, відрізати хвостики, обсушити. Кожен загорнути у фольгу і зубочисткою зробити отвори. На деко викласти шар солі і покласти буряк на нього. Розігріти духовку, поставити в неї деко з буряком і запікати 1,5 години при температурі t 220. Виключити духовку, залишити буряк трохи охолонути. А вже тепер можна нарізати і готувати салат. Для того салату можна і відварити буряк, це у Вас займе годину часу. Почистимо відварений буряк. Поріжемо скибками, які подобаються. Посолити, поперчити. Приправити прованськими травами. Полити оливковою олією вимішаною з вичавленим через часникодавку часником та соком лимону. (Хто не любить часник можна і без нього ) Додати порізану петрушку та посипати чищеним насінням соняшника.
Білі зернятка є комори мікроелементів - залізо, кальцій, йод, фтор, цинк. Ці багатства насіння зберігають всю зиму. А отже на весні , а в нас на дворі саме вона буде дуже доречним цей салат на столі. Почала готувати я його саме в такій комбінації з 1 березня цього року. Надіюсь, що і вам він прийдеться до смаку. А назву пошукала в Вікіпедії, як гарний переклад побажання "Будьте здорові!!" Чого і Вам щиро бажаю!!
|
|