Зелені помідори
квашені по-грузинськи Я вже давала
рецепт квашених помідорів, але для нього я беру тверді червоні помідори. У цьому рецепті ми квасимо зелені помідори...
2 кг помідорів - помити, невеликі розрізати на 2 частини, більші - на 4 частини.
2 - 3 головки часнику - почистити, порізати пластинками
2 великі селери - потрібно лише стебла і зелень - зелень порізати
гострий перець - залежить від вашого смаку - я взяла 4 штучки - порізати кружельцями
В мисцу викласти помідори, зелень селери, часник і гострий перець.
Посипати 1ст.л. солі, легко перемішати, залишити на 2-3 години.
Стебла селери викласти в чисту суху банку (у мене все помістилося в 3,5л банку), потім - помідори, залити киплячим росолом: на 1,5л води - 2 ст.л. солі.
Зверху поставити гніт, залишити на 10-14 днів. Зберігати в банці в сухому місці.
Рецепт знайшла в Інги (Ingusha) із сайту say7. Я його трошки видозмінила через малий розмір помідорків
.