Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Solka
30 серпня 2011 11:04
Повідомлення #531


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Цитата: Ірка-Шкірка
Я лише минулого року прохалявила і мало що закрила, тому що позаминулого року велику частину консервації мусіла викинути - через препоганий львівський оцет-бодягу (не я одна так була скарана :sad: ) - тому бажання щось закривати майже не було.

дуже шкода праці, я собі уявляю як прикро було :sad: а я тільки цього року більше менш проявила ініціативу до консервації, переглянула рецепти, і так захотілось щось попробувати, наприклад, салат з рисом і овочами, цвітною капустою-) Подобається салат з рисом і перцем, тому впевнена, якщо закрутимо подібні салати то взимку всі банки будуть спустошені :laughing:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 вересня 2011 12:31
Повідомлення #532


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цей напій я приготувала через збіг обставин - але не думаю, що це було випадково. Спочатку до нас приїхали родичі з Волині і пригостили новою волинською горілкою "Хріновухою". А потім в щоденнику галина5819 з liveinternet.ru побачила рецепт лікувального напою і не втрималася - нарвали хрону (дитина помагала)...


Хріновуха


Приготувати легко:
Нарізати 5 листків хрону (я взяла з запасом - розмір не був вказаний) і залити 0,5л горілки - у мене був спирт, тому розвела його по рецепту Лани.


Закрити і тримати в холодильнику 6 днів. Процідити.

Помічне при простуді.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 3 вересня 2011 12:34
Перейти на початок сторінки
laima
3 вересня 2011 16:18
Повідомлення #533


Молода господинька
  • 34

Репутація: 46
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 115
Реєстрація: 4.03.2010

ICQ:--

Бали: 332
Цитата: Ірка-Шкірка
Хріновуха

Цікаво , а чи можна залити самогонкою?
Перейти на початок сторінки
lana
3 вересня 2011 16:21
Повідомлення #534


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Ірка-Шкірка
Помічне при простуді.

Я так гадаю, що й не тільки... :feel:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 вересня 2011 21:54
Повідомлення #535


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: laima
Цікаво , а чи можна залити самогонкою?


Думаю, що можна, а якщо ще й перваком...
Перейти на початок сторінки
laima
3 вересня 2011 22:29
Повідомлення #536


Молода господинька
  • 34

Репутація: 46
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 115
Реєстрація: 4.03.2010

ICQ:--

Бали: 332
Цитата: Ірка-Шкірка
а якщо ще й перваком...

Іринко, можна перваком попробувати , але ж то близко 70 градусів, то хіба натиратися :lol: , бо пити таке страшно
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 17:27
Повідомлення #537


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Зелені помідори
квашені по-грузинськи




Я вже давала рецепт квашених помідорів, але для нього я беру тверді червоні помідори. У цьому рецепті ми квасимо зелені помідори...

2 кг помідорів - помити, невеликі розрізати на 2 частини, більші - на 4 частини.
2 - 3 головки часнику - почистити, порізати пластинками
2 великі селери - потрібно лише стебла і зелень - зелень порізати
гострий перець - залежить від вашого смаку - я взяла 4 штучки - порізати кружельцями

В мисцу викласти помідори, зелень селери, часник і гострий перець.



Посипати 1ст.л. солі, легко перемішати, залишити на 2-3 години.
Стебла селери викласти в чисту суху банку (у мене все помістилося в 3,5л банку), потім - помідори, залити киплячим росолом: на 1,5л води - 2 ст.л. солі.

Зверху поставити гніт, залишити на 10-14 днів. Зберігати в банці в сухому місці.

Рецепт знайшла в Інги (Ingusha) із сайту say7. Я його трошки видозмінила через малий розмір помідорків :smile: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2011 19:30
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 17:52
Повідомлення #538


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Гуслянка

Багато моїх знайомих віддають перевагу "державній" (або "хімічній" :lol: ) сметані лише тому, що вона не така жирна, як домашня, у якій ложка стоїть. І тут, перебуваючи в гостях на Волині, мені підказали, яким чином домашню сметану можна наблизити по консистенції до державної, не зменшуючи при цьому її властивостей - вона гарно збивається у крем до торта чи пляцка).
Яке ж було моє здивування, коли цей самий рецепт я вичитала у власній книзі кулінарних рецептів (їй уже більше 20 років) ще й з такою гарною назвою:




1/2 л домашньої сметани (з центрифуги)
1/2 л охолодженого кип'яченого молока

В банці обережно розкалатати сметану і молоко, щоб не було грудочок (як на фото) і поставити в холодильник. Через 1-2 дні у вас буде 1л густої сметани.

Якщо ж гуслянка не загусла - сметану розвели ще до вас :crying: ...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 вересня 2011 11:37
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 18:12
Повідомлення #539


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Маса для змащування
форм для випічки




Цей безмежно простий і дуже помічний рецепт я випадково знайшла в щоденнику Люди (mariana-aga.livejournal.com). Відразу ж його приготувала і випробувала - працює :wink: !!!

1 скл. муки
1 скл. смальцю (топленого масла чи кулінарного жиру - я люблю домашній смалець :smile: )
1 скл. олії
Усе кімнатної температури...

Все викласти у посудину для збивання, спочатку змішати міксером на низких обертах, потім на високих до отримання пишної однорідної маси ( через високу температуру в кухні маса у мене не стала "стоячою", тому що смалець при такій температурі тане і не тримає форми :smile: - на якість отриманого продукту це не вплинуло).

Розкласти в банки, тримати в холодильнику.

Використувати для змащування усіх видів форм для випічки - не пристає і не пригорає!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2011 18:25
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 19:17
Повідомлення #540


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Маса для канапок



У задумі ці маси краще використати для наповнення корзинок або еклерів, але я сфотографувала те, що залишилось, у вигляді канапки:

1) В блендер викласти і збити:

3 варені яйця
300г печериць, підсмажених на маслі з 1-2 цибулинами.

Додати дрібно порізану зелень петрушки чи кропу, вимішати, додати сіль-перець.

2) В блендері змішати:

3 плавлені сирки (шукайте сирки, а не продукт сирний :smile: )
2 варені яйця
2 ст.л. масла
1ст.л. майонезу

При бажанні можна використати сирки з різними смаками, додати до маси часник, зелень або паприку.

Для сервірування краще використати кондитерський шприц і насадки.

Просто і смачно!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2011 20:59
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 17:54

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 24
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100