Колись давно моя подруга (кухня це не зовсім її стихія) розказувала мені про салат з рисом, який так засмакував, що вона навіть закрила цілу порцію на зиму. На жаль, цього салату я не пробувала, але прочитала рецепт салату з кабачків і загорілася…
Салат вітамінний кабачково-рисовий 2 скл. рису – добре промити, замочити на пару годин (за бажанням, але тоді рис стає розсипчастим), зварити до напівготовності
2 кг кабачків – потерти на великій терці (я терла на улюбленій оранжевій фірми Бернер)
1 кг помідорів – ошпарити, зняти шкірку, порізати дольками
1 кг морки – потерти на грубій терці
1 кг цибулі – порізати кільцями (цибуля була велика і плоска, тому різала четвертинками кілець)
1 кг перцю – порізати соломкою
1 стручок гострого перцю – дрібно порізати (півкільцями)
2 головки часнику – пропустити через часникодавку
Усі овочі скласти в каструлю, додати:
4 ст.л. солі (можливо, сіль була не дуже солена, тому потім я додала ще одну столову ложку)
6 ст.л. цукру
200 мл олії
Все акуратно перемішати, проварити 25-30 хвилин від початку закипання, потім додати рис, проварити ще 10 хвилин, додати 1ч.л. оцтової есенції (я дала 1ст.л. оцту 9%), розкласти по банках і закатати. Вкутати банки і залишити до повного охолодження.
Вихід - 6,3л.
Джерело - щоденник Галини5819 з liveinternet.ru.