Дякую, Славочко!!!
Сьогодні ще одна східна страва -
Патір
Азіатські паляниці Тісто:
400г муки
150 мл води (у мене пішло більше)
олія
сіль
1. Замісити тісто, як на вареники, накрити рушником і залишити на 20хв.
2. Розділити тісто на 4-6 частин, кожну з них скатати в кулю і приплюснути.
3. Одну частину тіста тоненько розтачати, посипати ½ ч.л. солі, скалкою вкатати в тісто, змастити тісто розтопленим маслом (я пробувала і олію, і масло – з маслом смачніше).
4. Посипати зеленою цибулькою, скрутити в рулет і закрутити мушлею.
5. Розтачати паляницю 3мм товщини (в оригіналі було 5мм, але то трошки загрубо).
6. Смажити на розігрітій пательні без олії.
7. Викласти на тарілку і змастити маслом (в оригінальному рецепті не було, але тоді паляниця стає м’якша і ще ароматніша).
8. Смакувати замість хліба.
Я зробила 3 солені паляниці – дві з цибулькою і одну з італійськими спеціями – вийшло смачно.
А ще дві, не могла я втриматися, приготувала солодкі – з цукром, корицею і кунжутом – дуже ароматно і смачно!Рецепт підглянула в Достархан з li.ru.