Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гості до Діанки, Смакота
idianka
25 лютого 2012 16:30
Повідомлення #421


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Млинці сибірські




500 г борошна
500 мл води
0.5 скл. окропу
0.5 ч.л. соди
0.5 ч.л. солі
2 яйця
0.5 скл.молока

Розмішати борошно з водою, збити до однорідності, розвести холодним молоком, щоб вийшло як густа сметана. Заварити крутим окропом, добре перемішати, додати яйця, сіль, соду, вимішати до однорідності. Рідке тісто готове, я ще додала 100 мл олії в тісто, щоб потім не змащувати сковорідку. Смажити.

Мої враження: млинці дуже класні, підходить будь-яка начинка, соди не відчувається, і ще ними можна підкидати в повітрі :p0714: , вони зовсім не пристають до сковороди :wink: , не пригорають(ну хіба забути про них). Так що рекомендую, масляна все таки :smile:

Смачного!

Рецепт з якогось журналу, сидів в мене в зошиті щось із надцять років

Запрошую на обговорення сюди

Повідомлення відредагував idianka - 25 лютого 2012 16:38
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Ludka
28 лютого 2012 08:19
Повідомлення #422


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: idianka
"Квашений" борщик

Цитата: idianka
Коли вкваситься,

а як знати, що буряк наквасився?
Перейти на початок сторінки
idianka
28 лютого 2012 08:30
Повідомлення #423


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Костя Люда,
Гм, як то правильно сказати... треба приблизно тиждень в теплому місці, рідина має бути так якби густішою,інтенсивного забарвлення, не прозорою, буряк на зрізі однакового кольору

Повідомлення відредагував idianka - 28 лютого 2012 09:21
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Ludka
28 лютого 2012 13:25
Повідомлення #424


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
idianka,
дякую :3fb:
Перейти на початок сторінки
idianka
4 березня 2012 14:21
Повідомлення #425


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Капуста, засипана пшоном




Цю давню страву часто готувала моя бабуся Параска (с.м.т.Войнилів Калуського р-ну). Без неї в селі не обходилась жодна гостина - чи то весілля, чи уродини, чи похорон... Коли з якоїсь причини не було цієї страви на столі, гості, розходячись, перемовлялись, що навіть капусти з пшоном не подали ))

~700 г квашеної капусти
1.5-2 скл. пшона
1 скл. сметани краще домашньої
1 скл. молока
1 ст.л. борошна
цибулина
сало
часник

Квашену капусту відварити до готовності, води залишити, щоб тільки покрила капусту



Зверху на капусту висипати промите пшоно, не перемішувати (якщо перемішати, пшоно може пристати до дна каструлі і пригоріти)



Варити до готовності пшона



Тим часом дрібно порізану цибульку підсмажуємо на олії до золотистості



вливаємо сметану, добре прогріти до загустіння. Коли пшоно розвариться,.. беремо колотівку і починаємо інтенсивно розминати до однорідності... так робили моя бабуся, але тепер більш зручний спосіб - комбайн. Закидаємо вміст каструльки разом з сметанним соусом в комбайн , насадка "ніж", і розбиваємо до однорідності.



Повертаємо все в каструлю, ставимо на вогонь, солимо, вливаємо молоко, розмішане з борошном ( борошно, щоб молоко не звернулось), помішуючи колотівкою, варимо хвилин 10.
Сало довільно порізати і підсмажити до шкварок. Подавати страву, поливши зверху шкварками, їсти в прикуску з часником))

Під час посту цю страву теж варили тільки без молока і сметани, поливали зверху підсмаженою на олії цибулькою...

Смачного!

Запрошую на обговорення сюди

Повідомлення відредагував idianka - 5 березня 2012 15:23
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
4 березня 2012 14:34
Повідомлення #426


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Цитата: idianka
Капуста, засипана пшоном

Ой,Діанка ,нагадала ти мені мою улюблену страву.В нас також вдома так варять.Але на наше весілля ,кухарка нам показала знаєш що?Каже,щоб пшоно не підгорало , то вона просто варила пшоно з молоком(тобто кашу молочну з пшоном).Але в нас пшоно не перетирають.А потім ту кашу вливала в капусту ,а все решту ти написала. :winked: :t0267:
Перейти на початок сторінки
idianka
4 березня 2012 15:01
Повідомлення #427


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
ІНЕСА,
Якось так робила, щось тоді було не вдалось, треба буде ще раз спробувати, як то кажуть на свіжу голову )))

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
vika
4 березня 2012 15:09
Повідомлення #428


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Дівчата давно збтралася виставити на форумі таку ж капусточку. Хоч ( як виявляється) ми з Діанкою землячки, капусту варю трошки по-іншому. Коли вариться капуста даю пачку маргарину (ще краще масло). Засипане пшоно поливаю горячим молоком - клька раз до готовності пшона. Потім заливаю сметанку і пережарену цибулю. (Якщо сметана не домашня, то її потрібно перекипятити.
Цю капусту колись подавали у нас не весіллях та великих забавах, вона є однією із моїх найулюбленіших страв.
Готуйте і смакуйте.
Перейти на початок сторінки
Ludka
4 березня 2012 16:31
Повідомлення #429


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: idianka
Капуста, засипана пшоном

О, смак дитинства, згадала покійну бабусю. Дякую!
Перейти на початок сторінки
lediO
4 березня 2012 17:09
Повідомлення #430


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Це дуже смачнюща страва! На Хмельниччині теж таку готують(правда, тепер дуже рідко). Дякую за рецепт!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 квітня 2019 11:16

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 14
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100