Пляцок "Чеський"
Тісто:1 п. масла чи маргарину (250 г)
220 г борошна
4 ст.л. сметани
2 ч.л. розпушувача
Масло посікти з борошно і розпушувачем, додати сметани і вимісити до однорідності. Тісто м'яке, мов масло. Розділити на 2 частини і поставити в холод на 2 год.
Начинка:1 скл. маку
1 кг яблук
200 г цукру
2 ст.л. какао
2 білки
2-3 ст.л. манки
Мак змолоти в кавомолці, яблука очистити і потерти на буряковій терці, білки збити в міцну піну, додавши цукор. Змішати мак, какао і манку, додати до яблук, перемішати з білками до однорідності.
Одну частину тіста розкатати, викласти в форму, вистелену папером і змащену жиром. На неї викласти начинку і накрити другою частиною тіста. Пекти при t180С 50-60 хв.
Смачного!Запрошую на обговорення
сюди