Діаночко!!! Надзвичайно смачно у Тебе на кухоньці,аромат неповторних страв ...так і спокушає ,щоб зайшли в гості !!! Я щойно побачила "Дрова під снігом" у виконанні Ланочки,яка ж краса!!!Фото підкреслює особливий смак цього неймовірного пляцка:) Мені дуже захотілося його спробувати ! Дякую за гарний рецепт,записала собі і буду пекти при нагоді!!!:)
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 29 січня 2012 22:28
Інколи буває ,що зайвими засіли в холодильнику кілька яєчних жовтків, думаю в такому випадку стане в пригоді такий рецепт
Бісквіт на жовтках
6 жовтків 100 г цукру 50 г теплої води 100 г борошна 30 г крохмалу 1 ч.л. з гіркою розпушувача ваніль
Розтерти до білого жовтки, воду і цукор. Змішати борошно, крохмал, розпушувач і ваніль. Обережно додати в жовткову суміш. Перемішати і вилити в застелену пергаментом форму. Пекти 20-30 хв при t180C.
Рецепт від лека з hlebopechka.ru
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 1 квітня 2014 11:11
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
250 г несолених ядер арахісу 150 г маргарину чи масла 250 г цукру-пудри 2 жовтки 250 г борошна ядра арахісу для прикраси
Арахіс змолоти. Збити масло з пудрою і жовтком до косистенції крему. Підмісити борошно і мелений арахіс. Тісто покласти на 1 год в холодильник. Вирізати печиво, на кожне покласти по 1 ядру арахісу.
Пекти 15-18 хв при t175С. Пекти краще на папері або ще краще на силіконовому килимку, бо можуть пригоріти, так що далеко не відходьте )) Гарячі вироби обкачати в пудрі. Вихід печива ~950 г.
Печиво виходить хрумке, навіть тверде ( в кого нема зубів - не печіть ).
Смачного!
Рецепт з якогось журналу.
Повідомлення відредагував idianka - 24 лютого 2012 21:15
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Тісто: 1 п. масла чи маргарину (250 г) 220 г борошна 4 ст.л. сметани 2 ч.л. розпушувача
Масло посікти з борошно і розпушувачем, додати сметани і вимісити до однорідності. Тісто м'яке, мов масло. Розділити на 2 частини і поставити в холод на 2 год.
Начинка: 1 скл. маку 1 кг яблук 200 г цукру 2 ст.л. какао 2 білки 2-3 ст.л. манки
Мак змолоти в кавомолці, яблука очистити і потерти на буряковій терці, білки збити в міцну піну, додавши цукор. Змішати мак, какао і манку, додати до яблук, перемішати з білками до однорідності.
Одну частину тіста розкатати, викласти в форму, вистелену папером і змащену жиром. На неї викласти начинку і накрити другою частиною тіста. Пекти при t180С 50-60 хв.
30 г дріжджів 500 г маргарину 1 яйце 1 скл. сметани 4 скл. борошна
Дріжджі розчинити в сметані. Маргарин посікти з борошном, додати яйце, сметану. Замісити м'яке тісто. Печиво зразу виробляти, розкатати тісто завтовшки ~5 мм, вирізати будь-якої форми. Пекти на сухому, краще застеленому папером деку при t200C 15-20 хв. Гарячі вироби обкачати в пудрі.