Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 В гості до Діанки, Смакота
tani4ka
11 березня 2012 18:34
Повідомлення #431


Молода господинька
  • 34

Репутація: 73
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 31
Реєстрація: 5.02.2012

ICQ:--

Бали: 271
Дуже дякую за рецепт капусти, засипаної пшоном. Я родом з м. Калуша, а мій тато з села Підгірки під Калушом. Бабуся завжди варила цю страву на Різдво. Пізніше, щоб згадати смак дитинства, я просила маму приготувати таку капусту. Мама точного рецепту ніколи не знала і готувала, виходячи з того що по памяті було в страві, і все одно капуста була трошки не такою. Тепер спробую приготувати за вашим рецептом. :smile:
Перейти на початок сторінки
idianka
7 квітня 2012 14:01
Повідомлення #432


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Оселедці ніжного посолу




~5 оселедців

Маринад:
1 л води
3 ст.л. цукру без верху
5 ст.л. солі без верху
1 ч.л. сухої гірчиці зернами
6 лаврових листів
2 ст.л. олії
12-15 зерен чорного перцю

Маринаду в мене пішло подвійна кількість(має повністю покрити рибу), так що складники помножити надвоє. Воду закип'ятити з сіллю і цукром, вкинути спеції, охолодити. Рибу неочищену, ледь розмерзлу поскладати в 3-л банку сторчма, залити маринадом, хвости притиснути кришкою. Маринувати 2 дні в прохолодному місці. А далі рибку розробити і подати в звичному для нас вигляді ))



Нам більше смакувала риба після трьохденного маринування. Оселедчики вийшли дуже смачними, якісь не такі як базарні))

Рецепт з сайту hlebopechka.ru від Luysia

Смачного!

Обговорення тут

Повідомлення відредагував idianka - 7 квітня 2012 14:32
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
malinka
17 квітня 2012 17:57
Повідомлення #433


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
idianka,дякую за рецепт млинців! сьогодні ж приготую!
Перейти на початок сторінки
oksenya75
17 квітня 2012 19:02
Повідомлення #434


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Оселедець - супер!!! Ближчим часом спробую, бо люблю дуже ту рибку)))
Перейти на початок сторінки
ira1108
17 травня 2012 16:37
Повідомлення #435


Молода господинька
  • 34

Репутація: 25
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 42
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 212
Дякую за рецептики! Я собі дуже багато позанотовувала у свій блокнотик.
Доречі, дівчатка, ось який блокнот собі скачала, тут і всі мої рецепти, так зручно, одразу і фото. Може кому стане у пригоді gotovim-doma

Повідомлення відредагував ira1108 - 17 травня 2012 16:41
Перейти на початок сторінки
Кіра
24 травня 2012 19:15
Повідомлення #436


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
idianka,
дуже смачний кекс!!!!!! пальчики облмижеш)))
Перейти на початок сторінки
idianka
5 червня 2012 09:38
Повідомлення #437


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259





Смачного!

Рецепт з сайту http://mojewypieki.blox.pl


Повідомлення відредагував idianka - 25 серпня 2013 17:41
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
5 червня 2012 10:40
Повідомлення #438


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Щука тушкована з овочами по-російськи




~1 кг риби
2-3 цибулини
1-2 морквини
1/2 корінця селери ( у мене не було)
1/ скл. олії
2-3 ст.л. розведеного томатного пюре чи соусу
80 мл оцту
щіпка цукру

сіль
8-10 горошин чорного перцю
лавровий лист
2-3 гвоздички
трохи кориці

Крупну рибу очищають від костей і плавників і нарізають на порції, а дрібну залишають цілком. Вкладають в посудину в два ряди, при чому між рядами прокладають цибулю, нарізану півкільцями, моркву і селеру, теж порізану шматочками. Потім беруть олію, томатне пюре, оцет, цукор і 2 склянки води. Все це попередньо збивають вінчиком і отриманою сумішшю заливають вкладену в посудину рибу. Потім додають приправи і тушать на слабкому вогні 1-1.5 год. Дрібну рибу слід тушкувати біля 2 год, щоб розм'якли кісточки.
В якості гарніру до риби подається картопля, политу вершковим маслом.

Я подавала до святкового столу як самостійну страву, без гарніру.

Смачного!

Рецепт з книги "Книга домашней хозяйки" София 1958 року випуску

Обговорення ТУТ

Повідомлення відредагував idianka - 6 червня 2012 13:41
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
vika
5 червня 2012 16:24
Повідомлення #439


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Діанка, дуже апетина рибка і цікавий рецепт кекса.
Перейти на початок сторінки
idianka
6 червня 2012 09:21
Повідомлення #440


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Ковбаса домашня печена




2 кг жирної свинячої лопатки
3 ст.л. без верху солі
5 г селітри (1 ч.л. без верху)
3 зубці часнику
1 неповна ч.л. майорану
5 г меленого чорного перцю
5 г духмяного перцю

М'ясо ділимо на 3 частини. Одну частину мелемо на м'ясорубці, дві інших і сало дрібненько ріжемо. З'єднуємо все м'ясо у великій мисці, додаємо селітру, приправи, крім часнику, і старанно вимішуємо не менше 15 хв, прикриваємо і залишаємо на холоді на ніч. Наступного дня до м'яса додаємо розтертий часник, додаємо склянку холодної води і все знову вимішуємо, як тісто. Начиняємо кишки за допомогою насадки, намагаючись впускати до середини якомога менше повітря. Вішаємо ковбасу на чисту дерев'яну палицю, щоб вона трохи обсохла і усі її складники з'єдналися, перейшли запахами.За годину-другу, звинувши ковбасу кільцями, кладемо її до просторої каструлі, заливаємо водою наполовину і варимо на малому вогні під покришкою 20 хв. Витягнути ковбасу в миску, щоб вистигла, Розігрівши на пательні ложку-другу смальцю чи масла, печемо її поволі до золотистого кольору в духовці.

Смачного!

Рецепт з книги "Великодній кошик. Обряди і страви Великодніх свят" О.Вербенець, В.Манько

Обговорення ТУТ

Повідомлення відредагував idianka - 6 червня 2012 13:40
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 21:58

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 84
Гостей: 55
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100