Ковбаса домашня печена
2 кг жирної свинячої лопатки
3 ст.л. без верху солі
5 г селітри (1 ч.л. без верху)
3 зубці часнику
1 неповна ч.л. майорану
5 г меленого чорного перцю
5 г духмяного перцю
М'ясо ділимо на 3 частини. Одну частину мелемо на м'ясорубці, дві інших і сало дрібненько ріжемо. З'єднуємо все м'ясо у великій мисці, додаємо селітру, приправи, крім часнику, і старанно вимішуємо не менше 15 хв, прикриваємо і залишаємо на холоді на ніч. Наступного дня до м'яса додаємо розтертий часник, додаємо склянку холодної води і все знову вимішуємо, як тісто. Начиняємо кишки за допомогою насадки, намагаючись впускати до середини якомога менше повітря. Вішаємо ковбасу на чисту дерев'яну палицю, щоб вона трохи обсохла і усі її складники з'єдналися, перейшли запахами.За годину-другу, звинувши ковбасу кільцями, кладемо її до просторої каструлі, заливаємо водою наполовину і варимо на малому вогні під покришкою 20 хв. Витягнути ковбасу в миску, щоб вистигла, Розігрівши на пательні ложку-другу смальцю чи масла, печемо її поволі до золотистого кольору в духовці.
Смачного!Рецепт з книги "Великодній кошик. Обряди і страви Великодніх свят" О.Вербенець, В.Манько
Обговорення
ТУТ