Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 10:46
Повідомлення #51


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Риба печена

Рецепт давній, мамин, оригінальна назва звучить інакше, але я її не скажу lol

Велику рибину (карпа - краще дзеркального - легше чистити, або коропа), помити, зняти луску, вибрати очі, зябра і акуратно розрізати пузо кухонними ножицями. Відразу пишу, що серединку(нутрощі) я не викидаю, а акуратно перебираю руками - відділяю жовчний міхур, плавальний пузир і стравохід, а все, що залишається, відкладаю в тарілку - це делікатес. Про те, що робити з ікрою, напишу також пізніше. Так чищу усі рибини.
Ще раз промиваю під проточною водою. Потім викладаю її на дошку, роблю два надрізи вздовж хребта і готую маринад.
В оригіналі він складався з солі, перцю, багато видавленого часнику і лаврового листя, покришеного руками (тепер таке щастя продається в "Метро" у меленому вигляді) - це все необхідно добре розтерти руками.
З часом до нього додали олію - щоб легше було намазувати, а крім того, за бажанням, можна додавати каррі, лимон, порізаний на дрібні шматочки, або інші спеції для риби.
Змастити рибу приготовленою сумішшю і відкласти мінімум на 30хв(якщо дуже спішите - запихайте в духовку відразу). Можна залишити на ніч, а для особливо лінивих (типу мене) - купити більше риби, замаринувати і заморозити у фользі (гарний вихід у випадку несподіваних гостей) - потім разом з фольгою викладати в духовку і пекти.
Пекти рибу при температурі +200 від 30хв до 1год - це залежить від розміру риби і духовки smile . Дві рибини по 750г я пекла 45хв.
Споживати в холодному і гарячому вигляді - мама завжди її пече на Святу вечерю.
P.S. Писати оце усе набагато довше, ніж зробити lol !
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 11:11
Повідомлення #52


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Рибний делікатес

Перебрані нутрощі (читай попередній рецепт), відкладені на тарілку, викласти на сито і промити під холодною водою.

На розігріту пательню налити олії, викласти цибульку і підсмажити її. Потім додати вміст тарілки, посолити, поперчити і смажити до готовності, акуратно перевертаючи наш делікатес:

Подавати гарячим.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 11:18
Повідомлення #53


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Оладки з рибної ікри

Рецепт від справжнього рибака - дяді Віті.
Для мене в рибі, пійманій моїми рибаками, головне - наявність ікри. По цьому можна визначити, наскільки вдалою була рибалка (і хто клював - самки чи самці).

Ікру з риби (незалежно від кількості і розміру), акуратно відділяємо від плівки, якщо необхідно - промиваємо в ситечку під водою, і готуємо оладки.
Беремо 1-2 або й більше яєць, розмішуємо їх, солимо перчимо, додаємо ікру і обережно вимішуємо, підсипаючи муку. Ще бажано додати дрібно нарізаної цибульки.

Смажимо на олії з обох сторін.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 11:32
Повідомлення #54


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
А до риби, на нижній полиці духовки, готуємо гарнір:
Почистити картоплю, моркву (печена морква мені дуже подобається), якщо є - гарбуз, кабачок, гриби. Порізати великими шматками (або не різати), вимішати в суміші олії і спеції (хто які любить) і викласти в миску.
1-2 рази перемішати, поки печеться.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 лютого 2010 13:11
Перейти на початок сторінки
уляночка
12 лютого 2010 11:47
Повідомлення #55


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Ірка-Шкірка, по фото видно, що вечеря у вас була святкова!!! Уявляю, який чоловік задоволений!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 11:50
Повідомлення #56


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
уляночка
Ірка-Шкірка, по фото видно, що вечеря у вас була святкова!!! Уявляю, який чоловік задоволений!!

Це сніданок lol !
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
12 лютого 2010 12:43
Повідомлення #57


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Іра рибка прекрасна і дуже апетитна.Цікава ідея викоритання нутрощів риби. Візьму собі на замітку.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 12:48
Повідомлення #58


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Рибна консерва

Рецепт Івана Петровича, за який йому велике дякую.
Рибу почистити, не мити, витерти на сухо шматкою, порізати на шматки, добре посипати сіллю, перцем, викласти в чисті банки (викладати щільно, риба зменшується в об"ємі).
В кожну банку кинути 2-3 духмяні перчини, 5-6 горошин чорного перцю, 1-2 лаврових листки, долити олії до верху банки. Накрити металевими кришками.
Поставити в духовку, коли закипить - зменшити газ і залишити на 6-7годин запікатися.
Обережно витягати (банки просто розпечені, ще й з киплячою олією) і закривати.
Смак взагалі не до порівняння з магазинними консервами.
P.S. Цей рецепт спас мене і свекруху, коли нам з рибалки привезли більше 20кг риби smile . Потім неодноразово повторювала його.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 лютого 2010 12:52
Повідомлення #59


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
sunnygirl
рибка прекрасна і дуже апетитна

весь цимис суміші - часник і лавровий лист. Попробуй!
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 13:12
Повідомлення #60


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Ну Ірочка ти мене здивувала, особливо отим риб"ячим делікатесом.... він для мене із сфери екзотики, а звідки такий рецептик, з якої кухні бо я не в курсі feel


Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 107
Гостей: 91
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100