Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
Ірка-Шкірка
9 лютого 2010 22:45
Повідомлення #11


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
уляночка, Коко Шанель, Анжеліна, marinka,

Дуже дякую за вітання!!!
Я вже багато років цікавлюсь кулінарними сайтами, але осіла лише тепер ось тут. На Дрімфуді почуваюсь, як удома - затишно. Та й ви додаєте натхнення - і рецептами, і підтримкою! Тут смачно і весело.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 лютого 2010 23:10
Повідомлення #12


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат з цвітної капусти

Дуже смачний, легкий і абсолютно нежирний на смак.

3кг цвітної капусти розібрати на суцвіття і відварити протягом 5хв в підсоленій воді. Зцідити воду.
1,5кг помідорів + 1кг болг. перцю + 200г петрушки + 2 великі головки часнику змолоти на м'ясорубці. Додати 200г олії, 100г 9% оцту, 100г цукру(4ст.л.), 60г солі(2ст.л.).
Усе разом проварити протягом 10-15хв, лігко помішуючи, розкласти в стерильні банки і закатати.
Вихід - 10х0,5л банок.
P.S. Рецепт ПоваренкаСПоварешкой. Зробила лише півпорції, а тепер дуже шкодую - залишилась єдина баночка. Салат має дуже свіжий і незбитий смак.

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 лютого 2010 23:32
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Запіканка з рисом та яблуками


Роблю її з рисом або з макаронами (з рисом корисніша, звичайно).
Відварити макарони (щоб були ще твердуваті, або, як кажуть друзі-італійці, al dente) або рис.
Почистити і натерти яблука.
Форму для запіканки (у мене невелика чавунна емальована - ще зі старих радянських часів) добре змастити маслом - низ і стінки і викладати шарами:
- рис або макарони, поверх краю плястерки масла
- терті яблука, зверху - посипаю цукром і корицею.
І так шар за шаром, останній шар - рис або макарони.
І в духовку хвилин на 40 (тепер я розлінилась і роблю це в мікрохвильовці в комбі режимі - випічка і хвилі - швидше по часу).
Для дітей особливо смачно і корисно.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 квітня 2010 00:37
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 лютого 2010 23:38
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Анжеліна
теж хочу відкрити темку, але це мабуть займає багато часу( оформлення і т. д).

Я також довго настроювалась. Мене, правда, син підганяв... laughing

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2010 00:46
Перейти на початок сторінки
Olenochka
10 лютого 2010 00:17
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
Вітаю з відкриттям !
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2010 00:24
Повідомлення #16


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Olenochka,
love
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2010 00:40
Повідомлення #17


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Зелений маринований часник

Рецепт давній, татів, а тому - надійний.
Хто вирощує часник, знає, що не можна допускати його цвітіння, тому треба вчасно обламати зелені стрілки. Потім - те, що відламали, бігом нести на кухню і маринувати - близька вам чоловіча половина людства буде вдячна.
Отож... стебла помити, порізати на шматочки довжиною 4см, викласти в банку, залити маринадом, стерилізувати 15хв і закатати.
Маринад: 1,5л води, 1ст.л. солі (з верхом), 100г 9%оцту - закип'ятити.

P.S. В "Метро" ця страва продається під назвою "Черемша маринована", але, по-перше, стебла там, здебільшого, зібрані запізно, коли вони вже почали дерев'яніти - на смак тверді і волокнисті, а, по-друге, маринована черемша - це зовсім інший "компот" і рецепт...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2010 00:51
Повідомлення #18


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Персики в сиропі

Персики помити, зняти з них шкірку (не мене, бажано lol ), витягнути кісточку і накласти в чисті банки.
Зварити сироп: на 1л води 300-450г цукру (хто як любить).
Стерилізувати 1л банку 10-15хв. Закатати.

!!! Найголовніше no Перед закриттям в кожну банку додати 1-2ст.л. спирту (рому або горілки - на крайній випадок).
Не буду вдаватися в органічну хімію, але персики стають винними і дуже смачними. Можна використовувати в десертах.
Рецепт з роботи 8-річної давності.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2010 00:59
Повідомлення #19


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Аджика Господарочка

Рецепт улюбленої сусідки smile
- 4кг болгарського перцю і 2шт. гострого перцю змолоти на м'ясорубці
- додати 0,5л томат-пасти "Господарочка" - звідси й назва - варити30хв.
- додати 5 головок часнику(змолоти або пропустити через часникодавку), 250г оцту 0,5кг цукру, 300г олії, 4ст.л. солі - варити ще 30-40хв.
Розлити в стерильні банки і закатати, або стерилізувати 5-10хв.
Вихід: 8,5х0,5л банок.


Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
10 лютого 2010 01:16
Повідомлення #20


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Овочеве асорті

Перші мої асорті закручувались в 3х літрових банках і особливого бавлення не займали, але, коли я скуштувала в мами вишукане однолітрове асорті, з якого хочеться попробувати кожний вид овочів і ще трішки, я полюбила цей рецепт. Таке асорті - окраса святкового столу, бо за звичайною трапезою тарілка моментально спустошується. Рецепт переписала сестричка Оля від близької подруги Галі.. Отож-бо:

- 1кг болгарського перцю - порізати шматочками;
- 1кг моркви (вибирати не грубу) - почистити, порізати шматочками 1,5см, варити 7-10хв;
- 1кг яську - варити 10-15хв;
- 1кг цвітної капусти - варити приблизно 5хв;
- 1кг капусти кель - варити 3-5хв;
- 1кг шпарагівки - варити 10-12хв;
- 1кг маленьких помідорів - помити lol - все решта також (бажано);
- 1кг маленьких огірків - порізати.
Викладати шарами в 1л банки:
1. Перець;
2. Огірок;
3. Ясьок;
4. Помідори;
5. Шпарагівка;
6. Цвітна капуста;
7. Кель.
Маринад: 3л води, 120г цукру, 120г солі, по 7шт. чорного і духмяного перцю, 2-3 лаврові листочки - довести до кипіння, додати 16-19ст.л. оцту, залити в банки;
- стерилізувати 15хв.
На 10 1,5л банок (це я страждаю гігантоманією і 1л асорті на один раз замало) необхідно приготувати маринад з 6,5л води.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 04:09

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100