Іваночко!Дякую,що зайшла до мене!
То біла кокосова стружка,а із сиру теж можна!
Я трішки поспішала,вибачаюсь,може ці їжачки не дуже на себе схожі
![:belay:](http://dreamfood.ua/engine/data/emoticons/belay.gif)
,але взагалі страва цікава.
Пропоную рецепт смачних грибочків!
"Кошик з грибочками"![](https://dreamfood.ua/uploads/forum/images/1365252517.jpg)
250 гр. маргарину
1 склянка сметани
1,5 склянки цукру
3 яйця
1 ч.л.солі
ванілін
1 ч.л. погашеної соди
600гр.борошна
какао-порошок, мак
Рецепт взятий із газети "Кухонька"-2002рАвтор-Латлинцева М.І.
Приготування
Три жовтки розтерти зі склянкою цукру,поступово додаємо сметану,потім м"який маргарин,сіль,соду,муку і замішуємо тісто.
Тісто повинно бути м"якшим ,ніж на вареники.Поділити його на дві частини. Одну покласти у холодильник ,а із другої ліпимо ніжки для грибочків.
Розкачуємо маленькі валочки,нарізаємо їх на порції і робимо з них"ніжки" з однієї сторони загострені.Складаємо їх на дечко і випікаємо.Печуться дуже швидко.Вони повинні бути злегка підрум"яненими.Спеклися-нехай охолонуть.
Ми готуємо помадку для верхньої частини.
3 ст.л. какао-порошку змішуємо 1 ст.л. цукру.
Дістати другу частину тіста із холодильника,ділимо на шматочки і робимо кульки .
В сирому вигляді обкачуємо її у суміші какао з цукром,тільки верхню частину.Викласти на дечко не дуже близько одну до одної,тому що при випіканні тісто збільшується у об"ємі.
3 білки і 0/5 склянки цукру збити і насипати в тарілочку мак.
Верхні частинки грибочків спеклися-ми їх накриваємо рушником.
Починаємо оформлення.
"Ніжку" грибочка занурити гострим кінцем у білок і насадити на неї "капелюшок",можна зробити невеличке заглиблення ,потім тупим кінцем занурити у збитий білок і вмочати у мак.Складаємо наші грибочки голівками вниз,щоб підсохла глазур.Вироби дуже ніжні,можуть трішки кришитися,легенько складати !!!
Вийде багато грибків,вони дуже схожі на справжні.Розмір можна робити будь-який!
Якщо є спеціальна форма,то можете скористатися нею!Але якщо випекти від маленького до самого величезного-буде цікавіше!
Діти люблять допомагати виробляти грибочки і складати їх до кошика!
Печиво дуже смачне.У мене є форма,але давно хотіла спробувати цей рецепт,який одержав багато відгуків від читачів.Результатом задоволена.Дівчатка ,спечіть,як буде час!