Рибне філе під "шубою"(Рецепт із блокноту)
1 кг філе будь-якої риби
5 великих морквин
3 цибулини
200 гр.шампіньйонів
5 помідорів,або 0,5 склянки томатного соусу,
а саме найкраще -домашня аджика
200 гр.твердого сиру
1 пачка майонезу
Розморожене філе риби,я брала хокі,порізати на довгенькі шматочки у вигляді крабових паличок.Посипати його спеціями до риби,посолити і трішки здобрити цукром.Залишити на 30 хвилин для маринування.
Моркву і цибулю почистити ,моркву потерти на дрібній терці ,цибулю ріжемо кільцями,гриби порізати вздовж тоненькими пластиками так,щоб зберегти його форму.Помідори потерти на терці,відцідити зайву рідину,додати до маси 1 ст.ложку цукру.Взимку помідори можете замінити томатним соусом ,теж додати цукор.,сир потерти на дрібній терці.
Дечко середнього розміру змастити олією ,викласти шар цибулі кільцями,зверху потерту моркву,потім рибне філе рядочками,занурити у овочеву "шубу" так,щоб видно було лише верхню частину.Рибку покрити томатом або тертими помідорами,наверх шматочки грибів,посипаємо тертим сиром і покрити сіточкою з майонезу.
Запікати на середньому вогні 30-40 хв.
При подачі на стіл-прикрасити петрушкою.Риба виходить соковита і смачна!
Петрушечки ,нажаль,у мене не було!Її викладати на тарілочці навколо риби разом із зернятами гранату!