Колись такі якісь подібні дріжджові вареники їла в Карпатах на весіллі, дуже хотіла рецепт, але ніяк не могла дістати. Вони були з вишнями политі згущеним молоком і потерті шоколадом. Ну тісто було дуже ніжне . Але напевно в них є свої таємниці технології виробництва, напевно якась пароварка спеціальна, бо ж на весілля їх треба багато!
У нас по селах, якщо ще грають весілля по-старому(не в кафе чи ресторані, а в наметі-шалаші ), то понеділок -це вареники, а якщо зараз в ресторані гуляють 1 день- то все рівно перед солодким столом - обов"язково вареники або галушки.Наліпляють їх , а потім варять на пару: На величезну каструлю самі майструють обідок з міцного дроту, натягують на нього марлю в кілька слоїв, і відразу готують велику кількість вареників. Але у кожного кухаря свій рецепт. Часто на весіллі у вареники заліплюють або монетку, або сіль,або суху муку чи можуть вареники подавати на підносах, а під кожним ховати записку(фант) із жартівливим завданням, яке ти мусиш виконати.
Варенички з сиром тісто: 1 стакан мінеральної води 1 яйце 0,5 чайної ложки солі 2 чайні ложки цукру 4 столові ложки олії 4 стакани борошна начинка:сир коровячий 1 яйце цукор, або сіль за смаком. Всі інгредієнти гарно перемішати. Може використовувати будь - яку начинку на ваш смак. Приготування тіста:в миску насипаєм борошна(2-3 стакани), додаємо яйце, сіль, цукор, воду та олію, перемішуємо все це спочатку ложкою чи лопаткою, додаємо борошна скільки візьме. Потім зовсім недовго місимо тісто на столі. Замісивши тісто кладемо його в пакетик і ховаємо в холодильник на 20 хвилин. Потім відрізаємо кусочок тіста, розкачуємо його в ковбаску, нарізаємо кусочками, розкачуємо їх і ліпимо варенички. Працювати з таким тістом одне задоволення, тісто виходить смачненьке! Смачного!!!
--------------------
Ні, я хочу крізь сльози сміятись, Серед лиха співати пісні, Без надії таки сподіватись, Жити хочу! Геть, думи сумні!
Вареники просто чудесні!!!! Пам"ятаю, як вперше їла такі вареники (на пару з вишнями) в гуртожитку київського універу. У нас одна дівчинка з київської області такі приготувала. Для мене, західнячки, це було диво. А Ланочки варенички - просто дуже-дуже гарні!!!!! Так хочеться собі наготувати, але сідаю на дієту(((
Ланочки варенички - просто дуже-дуже гарні!!!!! Так хочеться собі наготувати, але сідаю на дієту(((
Я також сідаю на дієту. Багато чула про такі вареники від своєї свекрухи (вона з Вінничини), але нікоди не їла і ніде не зустрічала рецепту. Дякуючи Лані спробую обовязково.
Ланооо!Супер класні вареники!!Я вже писла що робила декілька рз на пару вареники ,та падало тісто при відкриванні кришки!А у неділю робила Ваші галушки ,то ніц не впало!такі пухнастіі нема слів .Тепер тільки за Вашим рецептом буду робити. А варенички спробую обовязково!Тільки де той терн росте?
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Ланочко, ми ще галушками не можемо натішитись, у вихідні готувала з грибною підливою, де там до фотографій було!!! Якраз подумала про ягідні вареники( маю малину в своєму соці і трохи вишні)-- мушу приготувати!
Щем такого не бачила - вареників з терном . Терен у мене найбільше асоціюється з вином - тато колись робив - воно мало ніжний фіолетовий колір, а смак - божественний!!!