Вареники з полуницею
Вареники з ягодами у нас прийнято варити на пару, а ще вигідно тим, якщо зостались, то й через 3 дні розігрієш у мікрохвильовій - як тільки зварені.Звісно ж , багато не наготовляю,їх простіше потрошку варити щодня. Тісто, як уже зазначала,місю, щоб вистачило ще й на смажені пиріжки: приблизно
на 0.5 л теплого молока
1стол.без верху ложка цукру
щіпка солі
1 жовток чи 1 яйце(а можна і взагалі без нього)
грамів 30 дріжджів
муки,щоб тісто було м"яке
Якщо є час, даю тісту підійти (тоді вони пухнастіші)
Виробляю вареники (до ягід додаю півчайної ложки цукру)
Вареники варю на пару приблизно 5 хвилин
Посипаю цукром
З решти тіста можна насмажити пиріжків або закинути в морозилку до наступної нагоди.