Палюшки з картоплі і сиру з соусом бешамель.Картоплю (1 кг) зварити в мундирах, остудити, почистити.
Змолоти картоплю і сир на м"ясорубці. Сиру я беру 1/3 частину.
Викласти на стільницю підсипану мукою, додати 2 яйця, посолити, додати на кінці ножа білого перцю і, підсипаючи муку, вимісити м"яке тісто.
З тіста формую ковбаски і нарізаю кльоцками, трохи їх прокачую, надаючи форму пальчиків
Варити в окропі 5 хв після того, як закиплять. Подавати гарячими з соусом бешамель.
Для соусу підсмажую дрібно нарізану цибулю до прозорості, додаю 1ст.л. муки, після того 2-3 л. сметани і цівкою вливаю молоко, неперервно помішуючи. посолити, поперчити.
Смачного!