|
1 кг слив 250 г часнику по 3 ст. л. подрібненої зелені петрушки, селери, кінзи і базиліка 600 г томатної пасти 1,5 скл. цукру 2 ст. л. солі 1 ч. л. чорного меленого перцю 0,3 стручки червоного гострого перцю.
Сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, м'якоть пропустити через м'ясорубку разом часником (250г - це приблизно 6 головок), в пюре додати подрібнену зелень, сіль, цукор, прянощі і томатну пасту. Масу перемішати, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Гаряче пюре швидко розкласти в стерильні банки і відразу закатати. Остудити під ковдрою і зберігати в прохолодному темному місці.
P.S. Вже другий рік підряд роблю цей соус. Перший рік робила на пробу і дала зовсім мало часнику, то він вийшов якийсь "дитячий". То цього разу дала вже трохи більше.
Мої коментарі : Це рецепт який я знайшла, проте я собі трошки все одно його підправила. 1. Часнику давала менше, десь 4 головки 2. Томатну пасту - зменшила вдвічі 3. Кінзи я не давала, бо в той день не було на базарі.
Соус вийшов ну дуже смачний, і до шашлику і до риби, і просто так до будь -якого гарніру
|
|