Банани і груші в конвертиках 300 гр муки 1 ч л розпушувача 150 гр сиру 6 ст л молока 6 ст л олії 75 гр цукру ванілін дрібка солі 2 банани 2 великі груші Замісити тісто, поділити на 2 частини. Розтачати 2 великі кола, кожне розрізати на 8 частин, викладати кусочками фрукти і загортати конвертом. Банани Груші Пекти 20-30 хв ,щоб тісто зарум"янилось. Банан в конверті Груша в конверті
Рецепт був на пакетику з ванільного цукру. Смачного
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:25
Пусті булочки 120 гр муки 2 яйця 130 мл молока 2 ст л топленого масла сіль Нагріти духовку до 230. Яйця, молоко, масло і сіль добре взбити, всі продукти мають бути кімнатної температури- це важливо!!! (терпіння в мене нема , то я все вийняла з холодильника, взбила і поставила на маленький вогонь, ну так щоб просто банячок прогрівся) ,зняла з плити і додала муку, добре розмішала ,щоб не було грудочок. Форми для булочок мають бути металеві або силіконові, паперові не підійдуть. Попередньо їх треба прогріти в духовці, наповнити 0,5 об"єму. Пекти 10хв при 230, потім 25-30 хв підсушувати при 180. Булочки виходять пусті в середині, дуже схожі на еклери, тільки ніжніші З начинкою можете експериментувати, підійде все: різні салатики з майонезом, м"ясні начинки, рибні, а можна і вершками начинити, кремами... Рецепт з "Клуб кулінарів"
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:25
В нас на сайті є вже рецепт лимонного курду, хочу поділитися і своїм переписом, знайшла його в "Клуб кулінарів", випробувала , внесла деякі свої зміни. Цей курд можна подавати як окремий десерт в креманках ( я б прикрасила його взбитими вершками з цукром), він дуже смачний, освіжаючий з кислинкою. А ще можна використати його як крем до торта (що я і зробила, вийшов бомбезний, дуже лимонний смачнючий тортик , рецепт буде далі ) Лимонний курд 250 гр цукру 1 ст л крохмалю дрібка солі 1 скл лимонного соку 3 яйця 1 ч л цедри лимона 100 гр масла ( якщо для крему то 200 гр) Змішати цукор, крохмаль, сіль, яйця, лимонний сік. Варити на водяній бані до загустіння ( в мене це зайняло 10 хв). Зняти з бані, охолодити , додати цедру лимона і масло, вимішати до однорідності. Розлити в креманки і поставити в холодильник на 3-4 год. Якщо курд використовувати як крем до торта, то просто охолодити і перемастити ним торт , поставити в холодильник.
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:26
Надзвичайно практична,смачна,цікава,інколи малокалорійна кухня))Дякую за рецепти)))Натхнення бажаю і надалі))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
Дуже лимонний тортик 6 яєць 8 ст л муки 1 ст л крохмалю 7 ст л цукру сіль 1 ч л розпушувача сік одного лимона Взбити охолоджені білки ,додати дрібку солі, цукор. Муку змішати з крохмалем і розпушувачем, поступово додати до білків наперемін з жовтками, влити лимонний сік. Пекти 30-35 хв. Остудити, розрізати на 3 коржі, перемастити лимонним курдом (рецепт вище) Тортик виходить з кислинкою, смак приємний і освіжаючий
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:26
uliana_y Пушинка і решта форумчанок дякую за гарні відгуки в адресу моєї кухні. Дуже тішуся, коли щось вам подобається , ну а коли ще й готують по моїм рецептам, то я взагалі на 7 небі
Сметанник Тісто: 100 гр маргарину 30 мл молока 1 яйце 20 гр дріжджів 3 ст л цукру дрібка солі мука (тісто має бути м"якше чим на вареники) Начинка: 250 мл сметани 2 яйця 3 ст л цукру 1 ст л крохмалю ванілін Замісити тісто і відставити на 1-1,5 год ,щоб підросло (дуже воно не виросте,не лякайтесь). Сметану, яйця, цукор, ванілін взбити до розчинення цукру. Тісто розтачати , викласти ним форму, так щоб утворилися високі бортики (стінки форми там де бортики, не змащувати). Вилити начинку в тісто, ножом робити надрізи не доходячи до начинки, виходять полосочки, загорнути в середину через одну. Пекти 40-50 хв при 180. Коли охолоне ,поставити на 3 год в холодильник, обов"язково. Начинка виходить як суфле, дуже смачна Рецепт з "Клуб кулінарів"
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 16:10
Natalyadiva Дякую за відгук , на смак той сметанник теж цікавий виходить , крухе тісто, а на ньому ніжне вершкове суфле, мені воно чомусь нагадало підтоплене домашнє морозиво
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 18:18