Помпадурки 250 гр муки 250 гр сиру 250 гр маргарину 700 гр слив "Венгерка" цукор в кубиках цукор-пудра для посипання З муки, маргарину і сиру замісити тісто. Розтачати товщиною 1 см. З слив вийняти кісточки ,на їх місце вставити по кубику цукру. З тіста вирізати варенички ( розмір їх залежить від розміру слив). На кожен кусочок тіста поставити сливу, з боків защипнути Викласти тістечка у форму на змащений маслом пергамент. Викладати одне біля другого. Пекти приблизно 30-40 хв при t200, щоб зарум"янилось. Викласти на тарілку ще теплими, посипати цукром-пудрою. Смачного В оригіналі сливи загортали в конвертик, але коли тістечка печуться, сливи пускають сік і конвертики розкриваються, тому я вдруге робила їх мушлями.
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:19
Овочева вітамінна зупка з яйком 2 л води 4-5 середніх картоплин 1 велика морква 1 цибуля 300 гр цвітної капусти 1,5 ст л промитого рису 3 зубчики часнику 100 мл сметани зелень лавровий лист,3-4 горошинки чорного перцю, сіль та перець мелений 3 варених яйця 2 ст л олії В киплячу воду кидаємо порізану картоплю, моркву, цибулю, рис, лавровий лист, перець горошком, солимо і варимо 20 хв. Додаємо цвітну капусту , варимо ще 15 хв. В кінці вливаємо сметану, кидаємо нарізану зелень та часник, олію, як закипить виключаємо. На порційну тарілку наливаємо зупку, зверху кладем половинку яйця, перчимо . Смачного
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:20
Вітражне печиво 120 гр муки 50 гр цукру 50 гр масла дрібка солі 1 яйце окремо 15-20 льодяників Замішуємо тісто і відставляємо у холод на 1 год. Розтачуємо не дуже тонко, і вирізаємо тістечка ( тут вже дайте волю своїй уяві). Викладаємо на змащений олією пергамент і вирізаємо серединки, куди вкладаємо цукерки Пекти 15-20 хв. Печиво змімати з паперу після того, як воно повністю остине. Печиво виходить таке собі "довгограюче" ,бо потрібно спочатку з"їсти боки, а вже потім смоктати цукерку . Воно гарно дивиться на різдв"яній ялинці ( це на майбутнє, а дітки зможуть власноруч приготувати смачні ялинкові прикраси)
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:20
Три дні в нашій хлібниці лежали 2 здобних рогалика, їсти їх вже ніхто не збирався, а я вирішила їх "реанімувати" Приймайте сухарики Рогалики порізати, викласти у форму, притрусити 1 ч л пудри вимішаною з 0,5 ч л кориці. Підсушити в духовці. Пахло на всю хату, а за сухариками черга стояла
Повідомлення відредагував chajka - 19 серпня 2012 19:35
Вареники з сливами Тісто на вареники я роблю звичайне: мука, сіль, яйце, трішки олії, вода. Вирізаємо варенички, кладемо половинку сливи і заліплюємо вареник. Якщо сливи великі, розрізаємо половинку ще на дві частинки Ми ,зазвичай, їмо такі варенички просто з цукром.
Повідомлення відредагував chajka - 28 серпня 2012 10:21
oksana d лесик-лисик ssaazzoonn Элла Дякую всім Вам за такі теплі коментарі , і за те ,що заходите до мене на гостину . Окремо дякую всім дівчатам за + в репутацію. Тішуся з того , як мала дитина.
Повідомлення відредагував chajka - 20 серпня 2012 20:48