Яблучно-гарбузова запіканка 2 скл потертих яблук 1 скл потертого гарбуза 2 яйця 3-4 ст л цукру 0,5 ч л ванільного цукру 2 ст л сметани 1 скл муки 0,5 ч л розпушувача 1 ст л манки Яблуко і гарбуз потерти (терка з великими отворами ), відтиснути сік (в мене вийшла неповна склянка вітамінного соку ). Яйця розтерти з цукром і ванількою, додати сметану , муку , розпушувач, добре перемішати. Додати в тісто яблука з гарбузом. Вийде досить густа маса. Форму для запікання змастити олією , обсипати манкою, викласти тісто і пекти 50-60 хв при 180*. Смачного
Це ситна і водночас легка корисна страва. Можна подавати з сметаною або фруктовим сиропом. Я їла з шоколадним ганашем .
Якщо не маєте гарбуза, то можна зробити просто яблучну запіканку.
Iрино! Щиро дякую за всi рецепти, якими ти дiлилася з нами в 2012 роцi. З радicтю будемо чекати на рецетпи, якими ти будеш дiлитися з нами й надалi. Щастя та творчого натхнення тобi в Новому роцi !
ssaazzoonn дякую за вітання , буду старатись тішити вас новими рецептами Darka , дякую , що в гості зайшла
Вчора моя коліжанка спокусила мене панакотою Я вже і рецепт в неї взяла , та поки руки дійшли, то в мене вже купа планів було стосовно тої панакоти . Взяла базовий рецепт приготування , ну і трішки свого додала. В оригіналі були вершки , а я брала солодку, домашню, дуже густу сметану. І так Шоколадна панакота 250 мл густої сметани 250 мл молока 4 ст л цукру 0,5 ч л ванільного цукру 1 ст л швидкорозчинного желатину 50 гр чорного шоколаду Желатин замочити в 3 ст л води. Молоко закип"ятити. В банячок викласти сметану, цукор, ванільний цукор, поламати шоколад. Залити це все гарячим молоком і мішати поки не розчиниться цукор і шоколад (при потребі можна це все трошки підігріти) . Желатин в склянці поставити в гарячу воду і помішувати до повного розчинення. Додати в наше шоко-молоко. Розлити по формочках, і поставити в холодильник на 3-4 год . Смачного Наливала у силіконові форми для кексів , вийшло 9 маленьких панакот. В мене воно вже за півтори години повністю застило. Перед вийманням , занурювала форму в гарячу воду.
Повідомлення відредагував chajka - 13 січня 2013 13:14
Сирний кекс з чорносливом 200 г муки 200 г сиру 150 г цукру 100 г масла 50 г крохмалю 3 яйця 1 пакетик розпушувача дрібка солі 200 гр вимоченого в ромі чорнослива Масло взбити з цукром в пишну масу. По одному додавати яйця, за кожним разом добре взбиваючи. Поступово додати перетертий сир. Вимішати муку, крохмаль, сіль та розпушувач, просіяти в сирну масу. Добре перемішати, додати порізаний чорнослив. Тісто викласти у змащену форму і пекти 50-60 хв при 180*. Смачного Чорнослив можна замочити і в коньяку. Я просто його залила окропом на 5 хв і порізала. Кекс дуже ніжний і ароматний Насичений смак чорносливу відсутній, а відчувається смак свіжих слив Рецепт з ЖЖ від porosolka_balt.
Капустяні булочки 1 скл натертої свіжої капусти 150 мл води або молока 20 гр свіжих дріжджів 0,5 ч л солі, перець до смаку 1 ч л цукру 1 яйце 1 ст л сметани 2 ст л + 2 ст л олії 2 скл муки (+- 0,5 скл) Капусту підсмажити на 2 ст л олії до м"якості (при потребі додати 2-3 ст л води) , посолити та поперчити, охолодити. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор, сіль , яйце, муку, замісити тісто. В кінці додати 2 ст л олії та капусту. Добре вимісити. Поставити в тепло на 1 год. Сформувати круглі булочки (9 шт), викласти на змащений піднос для запікання. Змастити зверху сметаною і залишити ще на 20хв, щоб підросли. Пекти 20-25 хв при 190*. Смачного Булки смачні , м"які та ароматні . Рецепт з ЖЖ від marisha_solo з деякими моїми змінами. При обговоренні цього рецепту всі радять додати до капусти ще цибулю, але я б цього не робила, бо смак капустяних булочок дуже вдалий , з цибулею то були б цибулеві . Спробуйте, воно того варте.
Повідомлення відредагував chajka - 11 січня 2013 15:06
Чорно-білий сюрприз 20 г желатину 1 скл молока 250 гр сиру 200 гр + 1 ст л сметани 0,5 скл цукру 1 ст л ванільного цукру 1 ст л какао 50 гр чорного шоколаду Желатин замочити на 10 хв у склянці досить теплого молока (потім розмішувати до повного розчинення желатину). Сметану, сир, цукор і ванільний цукор добре перетерти блендером в однорідну масу. Додати молоко з желатином. Розділити на 2 порції, в одну додати какао. Викласти у форму білу масу, а зверху чорну. Розтопити шоколад з 1 ст л сметани, полити десерт. Поставити на 3 год в холодильник. Смачного Десерт дуже нагадує пташине молоко. Тут головне сир добре перетерти, щоб не було крупинок. Дуже смачно Рецепт з chocolate-kiss з моїм доповненням у вигляді шоколаду
Повідомлення відредагував chajka - 12 січня 2013 14:59
ОЛЕСЯ Марія Митник привіт , приємно вас бачити , заходьте частіше
А сьогодні у мене Сирно-яблучний пиріжок Тісто: 3 скл муки дрібка солі 1 ч л розпушувача 100 гр масла 150 гр сметани 2 ст л цукру Яблучна маса: 3 середніх яблука 2 ст л цукру 1 ч л ванільного цукру 1 ч л крохмалю Сирна маса 400 гр сиру 2 яйця 3/4 скл цукру 1 ч л ванільного цукру 1 пудинг Декор 50 гр шоколаду
В першу чергу замісити тісто ( воно має бути мяке і еластичне), поставити в холодильник. Почистити і дрібно порізати яблука, протушити на пательні з 3-4 ст л води. Додати цукор і ванільний цукор. Коли яблука стануть мякі, додати крохмаль і добре перемішати. Охолодити. Сирну масу готувати дуже просто, закинути всі складники відразу в блендер і взбивати до однорідної маси. Тісто поділити на 5 рівних частин. Взяти 2 частини , розтачати з них вареничку і викласти нею змащену форму , формуючи бортики. Накласти на тісто половину сирної маси , далі тонка вареничка з тіста , потім яблука, знову тонка вареничка з тіста , і решта сиру , закрити зверху тістом. Пекти 60 хв при 180* . На спечений гарячий пиріг викласти маленькі кусочки шоколаду, через 4-5 хв він розтопиться, за допомогою зубочистки зробити розводи. Смачного Форма у мене 28 см . Ось таке чудо вийшло Пиріг - торт
Повідомлення відредагував chajka - 13 січня 2013 10:27