Бігос (капуста тушена з свинними реберцями)пишу на прохання Іванки
страва гідна святкового столу
для приготування тушеної капусти(бігоса) потрібно обсмажити на добре розігрітій пательні свинні реберця, які перекласти до банячка з товстим дном, додати покришену цибулю, порізану соломкою моркву,горошини чорного та духмяного перцю, посолити протушити пару хвилин, додати небагато гарячої води (бульону) та нехай ще потушиться 20-25 хвилин далі на реберця викладати шарами
нашатковану капусту свіжу, капусту квашену і нехай далі тушиться до готовності. За декілька хвилин до готовності додати порізані ковбаски типу мисливських та спеції (лавровий лист)
якщо смакує, то ще чорнослив. Капуста смачніша на другий день, її також можна порціями заморозити. Щодо чорносливу я його розпарюю окремо і додаю до капусти безпосередньо перед вживанням, так як не всі його полюбляють.