Торт "Кокосовий рай" або Баунті
Необхідні продукти:Тісто:Жовток - 1 шт
Цукор - 100 гр
М"ягкий маргарин - 150гр
Мука - 1 скл (250 мл) - я даю більше
Порошок для випічки - 1 ст. л.
Какао - 2 ст.л
Прошарок з кокосом:Білки - 6 шт
Цукор - 250 гр
Кокосова стружка - 200 гр
Крем:Жовтки - 5 шт
Цукор - 4 ст.л.
Молоко - 250 мл
Масло - 200 гр
Ваніль
Коньяк - 2 ст.л
Шоколадна глазур:Какао - 6 ст.л
Цукор - 6 ст.л
Молоко - 6 ст.л
Масло - 50 гр
Оцет - 1 ч.л. (для блиску)
Спосіб приготування:Тісто:Змішати жовток, цукор і масло. Додати муку перемішану з порошком і какао. Розділити тісто на три частини. Одну викласти на дно форми і добре розрівняти. А дві частини покласти у морозилку.
Кокосовий прошарок:Кокосову стружку змолоти у кофемолці.
Білки збити з цукром. Додати стружку і акуратно вимішати ложкою.
Кокосово-білкову масу викласти на тісто, а зверху натерти дві частини тіста (з морозилки) на терці
Випікати - 45-60 хв при темп. 180 гр.
Крем:Цей крем получається дуже смачним, з пікантною ноткою коньяка. Я таким кремом начиняю еклери.
Жовтки, цукор і молоко варити на дуже маленькому вогні або на водяній бані до тих пір коли маса почне гуснути. Під час варіння крем добре мішати веньчіком, тоді менша вірогідність що крем звурдиться. Але якщо таке сталося, тобто крем звурдився - це не страшно. Коли маса вистигне її збити у блендері.
Масло збити до пишності і додавати жовтково-молочну масу. Також додати ваніль і коньяк.
Крем викласти на торт, розрівняти і полити глазурью.
Глазур:Змішати какао, цукор і молоко. Довести до першої бульки і зняти з вогня. Додати масло і оцет - добре розмішати. Коли глазур трошки вистигне, нею покрити торт.
Похожий рецепт є
тут