Сирник "Зебра"
Необхідні продукти:Тісто:Яйця - 1 шт
Цукор пудра - 1/4 скл
Сметана - 2 ст. л.
Какао - 1 ст.л
Мука - 1 скл
Сода - 0,5 ч. л. - погасити оцтом
Маргарин - 0,5 пачки (розтопленого)
Сирна маса:Сир - 1 кг
Яйця - 5 шт
Цукор - на смак
Сік лимона
Лимонна цедра
М'ягке масло - 50 гр
Ізюм
Манна крупа - 1 ст. л (без горки)
Крохмаль - 0,5 ст. л.
Кисіль в пакетику - 0,5 пакетика
Спосіб приготування:Тісто:Змішати всі інгредієнти і замісити тісто, розділити на 2 частини і поставити у морозилку.
Сирна маса:Сир перемолоти або збити в блендері. Додати яйця, масло, цукор, цедру і манку. Добре вимішати. Розділити на 2 частини: до одної додати крохмаль і ізюм, до іншої - кисіль (я брала вишневий).
Форма прямокутна 17 х 30.
Вистелити форму папером для випікання та змастити жиром. Половину тіста натерти або розкласти по дні форми. На тісто викласти сирну масу з крохмалем. На сир знову тісто (можна терти на терці, а можна розкачати і перенести у форму). На тісто викласти сирну масу з кисільом (на справді сирна маса у яку додається кисіль стає ніжно рожевого забарвлення - нажаль фотоапарат не передав кольору).
Випікати при темп. 180 гр - 30-40 хв.
1. Тісто можна розділити на три частини і верх сирника зробити з тіста. Я так не роблю, тому що мій чоловік не любить багато тіста у сирнику.
2. Також можна робити більшу кількість шарів.
СМАЧНОГО!