Пиріжки ПОРОСЯТА
Для тіста:
– 230 гр молока
– 20-30 гр дріжджів
– 1 ст. л. цукру
– 1 яйце
– 1/2 ч. л. солі
– приблизно 550 гр муки
– 1-2 ст. л разтопленого масла
Начинка:
Підходить будь яка начинка.
У моїх поросятах: варене куряче м'ясо + тушені грибочки
Приготування:
Дріжджі розвести в теплому молоці з цукром, добавити яйце, муку, масло, сіль і замісити тісто як на вареники. Накрити мокрим рушником, поставити в тепле місце і дати тісту підійти 30-45 хв.
Коли тісто підросте, розділити його на дві частини: одна велика, а друга менша - це наші п'ятачки і вушка.
З більшої частини тіста сформувати пиріжки з начиною.
Меншу частину тісто розкачати тонко і вирізати кружки (можна кришкою від пляшки), у цих кругах трубочкою для коктелів вирізати дві маленьки дирочки - це наші п'ятачки.
Ще вирізаємо трикутники - це вушка.
Пиріжки змастити яйцем і приклеїти п'ятачки (їх також змастити). Потім ножем зробити невеликі надрізи там, де мають бути вушка і втавити трикутні заготовки.
Очі: приклеїти горошини гострого перцю.
Поросят випікати 40 хв. при темп. 180-200 градусів.
Такі поросята можна подавати до бульйону.
Гості будуть приємно здивовані, тільки потрібно пояснити, що господиня ні на що не намікає цими ПОРОСЯТАМИ.
СМАЧНОГО!