Цей супчик в нашій родині користується великою популярністю, особливо після довготривалих святкувань. Свого часу поділився рецептом мій брат Андрій – імпровізатор у кулінарії
Легкий суп з грибочками та капусткою
Рецепт: - Курячий бульон - Картопля - Цвітна капуста (можна замінити на білокачанну) - Цибуля - Гриби - Сметана або вершки - Сіль, перець - Сухарики Відварюємо бульон, додаємо дрібно накришені картоплю та цибулю. Тим часом дрібно нарізаємо капусту (якщо білокачанна – тремо на терці) та додаємо разом з нарізаними грибами . Варимо до повної готовності, додаємо сметану або вершки і тримаємо на вогні ще хвилин 5. Солимо і перчимо за смаком (іноді додаю товчений часник – але то на любителя). Насипаємо у тарілку, зверху викладаємо підсмажені сухарики
Повідомлення відредагував Pito4ka - 1 лютого 2012 11:25
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Цей салатик завжди готували у нашій родині. Дійсно, дуже свіжий. Нещодавна знайшла удосконалений рецепт на Хлібопічці – мені сподобалось. Маю надію, що ви теж не залишитесь байдужими.
Салат Вітамінна бомба))))
Рецепт: - Капуста - Сіль - Цибуля - Яблуко - Морква - Часник - Свіжий буряк Заправка: - Олія – 1 ст.л - Майонез – 1ст.л - Сметана – 1 ст.л - Соєвий соус – 1ст.л (можна і без нього) Беремо овочі невеликого розміру – пропорції довільні. Овочі викладаємо поверх одне одного, не перемішуючи. Шинкуємо капусту, перетираємо її з дрібкою солі, зверху – цибуля півкільцями, далі – терта морква з зубчиком товченого часника, притрушуємо тертим сирим буряком. Заливаємо нашою заправкою та перемішуємо.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Дуже швидка і поживна страва , виручає, коли «гості на порозі»
Фаршировані яйця
Відварюємо яйця, розрізаємо навпіл вдовжину, виймаємо жовток та розминаємо його гарненько виделкою, додаємо сіль, перець, часничок, тартий плавлений або твердий сир, майонез. Начиняємо цією масою половинки білків та притрушуємо зверху сиром. В начинку можна додавати все, що душа забажає – терту печінку, паштет, рибні консерви, м»ясо та ін.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Свого часу знайшла цей рецепт на теренах нету, неодноразово зустрічала його на різних сайтах. В оригіналі має назву – Троянди з курятини. Але квіткар із мене нікудишній)))) Тому просто
Курячі рулетки в смачному соусі
На 2 курячих філе потрібно: - Томатна паста – 1 ст л - Олія – 2 ст.л - Сметана – 2ст.л - Сік лимона – 1 ст.л - Сіль, перець, трави для курки Філе нарізаємо в довжину і трохи навскоси на шматочки, товщиною 1,5-2 см. Злегка відбити. Приготувати маринад та гарненько змастити курятину. Залишити на 1 годину у холодильнику. З 2-3 пластинок формуємо рулетки – трояндочки, закріплюємо зубочистками і викладаємо на деко. Наливаємо пів склянки води і ставимо у духовку на 20 хв.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Неймовірно смачненна випічка!!!! Ця страва вже зайняла місце улюбленої в нашій родині.
Рогалички зі спрайтом
- Листкове тісто – 500гр - Велике яблуко – 1 шт - Цукор – пів склянки - Масло (спред) – 100гр - ваніль - Спрайт – 1 скл Я брала покупне тісто, розділила його на трикутнички (в мене вийшло 24 шт). Яблуко нарізаємо на дольки. Викладаємо по одній на тісто і загортаємо рогалики. Про щільність можна не переживати – якщо трохи будуть розкриті – нічого страшного. Викладаємо на деко. Розтоплюємо у каструльці масло з цукром та ванількою до розчинення. Заливаємо наші рогалики. І найцікавіше – виливаємо на деко спрайт!!!! Рідина має покривати рогалики до середини. Запікаємо у духовці хвилин 20. Рогаличкі виходять ніжними, м»якими знизу та хрумкими та розсипчастими зверху. Результатом неодмінно будете задоволені. Рецепт – тут http://www.liveinternet.ru
Дуже легкий, ніжний, смачний та швидкий смаколик)))
Пташине молоко
Нам потрібні: - Білки – 2шт - Желатин – 2 ст.л - Цукор – 4ст л
Замочуємо желатин у пів скл.води , нагріваємо на маленькому вогні до повного розчинення. Залишаємо, щоб трохи вистигло. Тим часом збиваємо білки з цукром до піків, додаємо по 2 ст ложки желатин, продовжуючи збивати. Викладаємо нашу масу у прямокутну форму, розрівнюємо поверхню і залишаємо у холодильнику на 1 год. Дістаємо наше молоко, нарізаємо прямо у формі на прямокутники, потім викладаємо на таріль. Глазур – 3 ст.л сметани, 4 ст л цукру, 2 ст.л какао – ставимо на вогонь і кип»ятимо до загустіння. Залишаємо, щоб трохи вистигло і за допомогою кондитерського мішка прикрашаємо Рецепт позичила звідси http://forum.say7
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Віка, при якій температурі пекти ці рогалики??? І про курячі рулетики таке саме питання)))) Бо в мене зараз така духовка, що треба правильно температуру виставляти))) А твої рецепти заслуговують на те, щоб їх спробувати)))