Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
oksenya75
15 жовтня 2011 20:51
Повідомлення #51


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Ірочко, дуже гарні страви ти тут викладаєш!!! Тістечко з Кракова апетитне. Я влітку там була, але чомусь до тістечок у нас не дійшло - ми все більше "льодами" наїдались))))
а джезва чорна з чашечками кавовими - просто моя мрія!!!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 жовтня 2011 12:19
Повідомлення #52


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Оксанко, дуже дякую :love: !!!
Я дуже люблю глиняний посуд і сервізи з гаварецької кераміки бережу, як зіницю ока, що не завадило дещо порозбивати під час ремонту :request: ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 жовтня 2011 13:07
Повідомлення #53


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Fish and Chips (Fish'n'Chips)
Риба та картопля-фрі

(класична англійська кухня)




Смажені шматочки риби та картопля-фрі - це найпопулярніший фаст-фуд старої доброї Англії (мережа ресторанів Fishn'Chips у Лондоні у 8 разів більша, ніж Макдональдс). Ця страва має давню історію. Чарльх Діккенс згадав про неї у романі "Олівер Твіст"(1839р), а перші магазинчики, у яких продавали смажену рибу та картоплю відкрилися у Лондоні у 1860 році Джозефом Маліном і, майже одночасно, на півночі Англії в м.Мосслі в 1863 році. Це був дохідний сімейний бізнес, який розміщався на першому поверсі особняків.
Тепер fish and chips популярні також в Австралії, Новій Зеландії, Канаді, США.

А ось і сам рецепт:

картоплю - помити, почистити, порізати на порційні шматочки, ще раз промити і підсушити на рушнику
філе риби (біле м'ясо) - порізати на порційні шматочки (розмір шматочків - на ваш смак), обсушити
мука

Кляр:
1 яйце
1 скл. пива
2-3 ст.л. муки
сіль, чорний перець
Змішати, залишити на 10-15 хвилин.
Це стандартний варіант кляру з пивом - ви, на свій смак, можете додавати будь-які улюблені спеції.



У фритюрниці спершу приготувати картоплю фрі при температурі 190 градусів, потім шматочки риби обмокнути в муці, потім - в клярі і смажити при температурі 180 градусів до золотистої скоринки.


Соус:
Від соусу також залежить кінцевий смак вашої страви. Ви можете приготувати смачний соус до риби від Каті. Cмакуватиме і соус від Наталі, але ми приготували соус тартар:
2-3 мариновані корнішони - порізати малесенькими кубиками
зелень петрушки - дрібно порізати
майонез на сметані від Любані - або змішати майонез і сметану 1:1



Подавати гарячим.

* Я по рецепту чемно посмажила у фритюрниці картоплю, а потім почала смажити рибу і зіткнулася з проблемою - кляр прилипав до стінок сітки і витягнути потім шматочки смаженої риби було проблематично. Тому решта риби швиденько посмажила у великій кількості жиру на пательні - і швидше, і краще.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 16 жовтня 2011 20:50
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
16 жовтня 2011 13:59
Повідомлення #54


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Цитата: Ірка-Шкірка
Fish and Chips (Fishn'Chips)
Риба та картопля-фрі
(класична англійська кухня)

Ого :wassat: ото б я з'їла зараз того!!Просто клас!твоя сімейка від тебе певно балдіє!))) Тре мати фритюрницю обов'язково, бо на пательні таке неполучиться певно!

Повідомлення відредагував LiLu - 16 жовтня 2011 14:04
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Христя
16 жовтня 2011 14:29
Повідомлення #55


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Дюди добрі,Іруся, де в тебе стільки береться тої фантазії,часу і натхнення стільки смакоти готувати?????????!!!!!!!!!!!!!!!!! :wassat:
Я навіть не знаю,на якому рецепті закцентувати увагу! Все таке оригінальне, смачнюче та красиве,шо голова йде обертом :m0512: Твій чоловік і діти на руках тебе носити мають!!!! Ти така молодець,просто слів бракує!!!! :winked: :belay:
Дякую,що і з нами ділишся своїми шедевральними стравами!!!!!!!!!

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 жовтня 2011 20:38
Повідомлення #56


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: LiLu
Тре мати фритюрницю обов'язково, бо на пательні таке неполучиться певно!


Для малої сім'ї підійде фритюрниця на 400мл олії (саме таку сестричка привезла на вихідні, бо моя трохи завелика - на 2 л олії :lol: ) або маленький банячок з товстими стінками - у такому я часто смажу і картоплю, і пампушки, і інші різновиди фрі... Або мала пательня з високими стінками.
Рибку однозначно смажити таки чином.

Христя, дякую!!!
Коли я задумала "кулінарну мандрівку", немов друге дихання відкрилося - стільки всього цікавого, смачного і незвичайного можна приготувати з того, що у нас є в холодильнику та інших шафках і коморах :what: ...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 16 жовтня 2011 20:39
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
16 жовтня 2011 21:29
Повідомлення #57


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Іра!Ти на олії смажиш кілька разів :p0714: ! Чи тільки один раз??Якщо в фритюрниці!!

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
16 жовтня 2011 21:35
Повідомлення #58


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: LiLu
Іра!Ти на олії смажиш кілька разів :p0714: ! Чи тільки один раз??Якщо в фритюрниці!


Світланко, якщо на олії я смажу рибу чи креветки - то це на раз, картоплю - 1-2 рази з невеликою перервою. Олія швидко окислюється, тому її не варто використовувати декілька разів.
Краще смажити на смальці. Ще колись моїм сусідам з закордону привозили спеціальну суміш жирів для фрі - порції вистачало на пару місяців.
Креветки-фрі - це просто смакота!!!
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
16 жовтня 2011 21:39
Повідомлення #59


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Цитата: Ірка-Шкірка
Креветки-фрі - це просто смакота!!!

умгу... значить я задумаюсь над тою покупкою!Дякую за відповідь! :smile:

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
хрися
17 жовтня 2011 08:55
Повідомлення #60


Одна така...
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ірка-Шкірка,
оооо я бачила передачу, де готували цю страву, такий молодий шеф-кухар з Англії, він ще пробував зробити реформу в англійських шкільних їдальнях, та в нього мало шо вийшло, ну не хочуть вони людську їжу їсти(((
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 01:26

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100