Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
14 жовтня 2011 20:38
Повідомлення #41


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: natali
а можна рецепт тістечок із збитими вершками, такі апетитні

рецепт звичайний - можна взяти цей або ось цей від Софії. Викладати на пергамент чи силіконовий килимок за допомогою кондитерського шприца. Пекти в духовці, нагрітій до 200 градусів 20 хвилин, потім, не відкриваючи духовку, знизити температу до 160 і пекти ще 10 хвилин. Виключити і залишити в духовці до охолодження - щоб не впали.
Крем - свіжі вершки (привезли лише вчора в магазин "Кум-кум" до нас) і 1-2ч.л. цукру збити. Викладати також за допомогою кондитерського шприца.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 жовтня 2011 20:38
Перейти на початок сторінки
natali
14 жовтня 2011 20:43
Повідомлення #42


Молода господинька
  • 34

Репутація: 33
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 80
Реєстрація: 23.12.2010

ICQ:--

Бали: 356
Ірка-Шкірка,
дуже дякую :a0a: мій чоловік дуже любить, треба буде спекти

--------------------
Терпи…Усе колись минає… Живи на зло всім тим, хто зневажає. Даруй тепло тому, хто це цінує. І не шукай минулого. Його вже не існує...
Перейти на початок сторінки
Славочка
14 жовтня 2011 20:57
Повідомлення #43


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іруся, вітаю з продовженням теми!
:3fb: :3fb: :3fb:
А смаколики які надзвичайні! Я в захопленні!
Перейти на початок сторінки
Irenka
14 жовтня 2011 21:37
Повідомлення #44


Молода господинька
  • 34

Репутація: 135
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 284
Реєстрація: 7.09.2010

ICQ:--

Бали: 628
Іра, збожеволіти можна від вигляду твоїх тістечок :love: А турка і горнятка це з гаварецької кераміки ?
Перейти на початок сторінки
Solka
14 жовтня 2011 22:24
Повідомлення #45


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Цитата: Ірка-Шкірка
заварне тістечко Птисі Ptysie

Цитата: Ірка-Шкірка
Кава по-турецьки

це божественне поєднання! Заварне тістечко це неймовірна насолода, яка триває не одну мить, а разом з кавою, це задоволення можна розтягувати хоч на пів дня :smile: Дякую за прекрасні фото, і не менш прекрасні рецепти :a0a:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 жовтня 2011 00:28
Повідомлення #46


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
natali,
На здоров'я!!!


Славочко, дякую!!!


Цитата: Irenka
А турка і горнятка це з гаварецької кераміки ?


Так, я там написала - збереглися лише два набори...

Цитата: Solka
це божественне поєднання!

Це точно!!!
Вершків, правда, в оригінальному тістечку було стільки шарів, що я ледве його подужала :lol: - наступного разу попробую зробити.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 жовтня 2011 01:45
Повідомлення #47


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ще одна страва з айвою - адже айва, як і яблука, вважають одними з найкращих гарнірів до м'ясних страв, тому що своїм кислим смаком вони нейтралізують жирність страви...

М'ясо тушковане з айвою
(узбецька кухня)




600г баранини - можна замінити іншим жирним м'ясом - я брала свинину - порізати невеликими шматками
2-3 цибулини - порізати кільцями чи півкільцями
1 пучок кінзи
- хто не любить - замініть на петрушку - подрібнити
сіль, чорний перець - до смаку
близько 1 кг айви - почистити від шкірки і зерняток, порізати дольками
1скл. води


1. М'ясо, цибулю, кінзу викласти в миску, посолити-поперчити, добре вим'яти руками до появи соку. Залишити маринуватися одну годину.

2.М'ясо викласти в гусятницю (я готувала в скороварці), на дно налити декілька ложок олії, зверху викласти айву, залити водою, тушкувати не помішуючи одну годину на маленькому вогні.


Айва виділяє багато соку, тому води цілком достатньо.
М'ясо набуває ніжно-кислуватого смаку - мені сподобалося куштувати без нічого...

* Під час готування, як я вже писала, утворюється багато соку - його можна потім підігіріти і додати пару ложок сметани (вершків) з мукою. Потім додати м'ясо з айвою і підтушкувати пару хвилин - отримаємо смачну кисло-солодку м'ясну підливку.
** Якщо смак занадто кислий, можна додати чайну ложечку цукру.

Рецепт з книги "Узбецька кухня" із серії "Кухні народів світу"

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 жовтня 2011 17:37
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
15 жовтня 2011 09:31
Повідомлення #48


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Вітаю з відкриттям нової темки! Дякую за чудові рецепти.
Перейти на початок сторінки
Irenka
15 жовтня 2011 12:16
Повідомлення #49


Молода господинька
  • 34

Репутація: 135
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 284
Реєстрація: 7.09.2010

ICQ:--

Бали: 628
Цитата: Ірка-Шкірка
Так, я там написала - збереглися лише два набори

Я Твої тістечка поїдала очима, що я вже далі нічого немогла читати :tongue:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 жовтня 2011 18:23
Повідомлення #50


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Переглядаючи кулінарію народів світу я натрапила на рецепт, який відразу роздрукувала - адже наближалися холоди, а напій такий зігріваючий ням-ням!!!

Hot Toddy
Тодді або гарячий Тодді

(британська кухня)




Готується швидко, результат - вражаючий. Знаючі люди використовують як ліки при перших ознаках застуди чи при переохолодженні. Перевірила на сестричці - помагає!!!

1 скл. води
1ч.л. сухого чорного чаю
1ст. л. меду
- це забагато - краще взяти чайну або додати на ваш смак
1ч.л. лимонного соку
1/4 скл. віскі (чи бренді)
щипка тертого мускатного горіху
1 паличка кориці
1 плястерок лимону

1. Чай висипати в склянку, залити окропом, настояти 3-4 хвилини.
2. Горнятко для тодді ополоснути кип'ятком, покласти мед, лимонний сік, влити віскі, залити чаєм, настояти 2-3 хвилини.
3. При подачі посипати мускатним горіхом, вкласти паличку кориці і плястерок лимону.

Англічани знають толк в таких напоях!!!

* Замість віскі використовують також бурбон, ром чи бренді.
** Зі спецій за бажанням можна додати ще зірочку анісу, кардамон та гвоздику. Також можна присмакувати імбирним сиропом та лімончелло.
*** Для отримання мегадози вітаміну С можна підігріти 1 скл. апельсинового соку, додати 1/4 скл. соку журавлини і 1-2 стопки кокосового рому - цей напій також буде дуже ароматним і зігріваючим.
**** Для заміського виїзду на природу чи на дачу рекомендую взяти з собою мінімум 1л тодді у термосі - задоволені і зігріті будуть усі!!! - перевірено на собі...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 16 жовтня 2011 20:55
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 16 червня 2024 13:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 3
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100