Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Darka
6 лютого 2013 07:23
Повідомлення #471


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Дуже цікавий салатик,треба і собі в записник.(Через місяць приїзжають з Канади гості на тиждень,то вже буду мати щось новеньке).

--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
6 лютого 2013 09:25
Повідомлення #472


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
[/i][attachment=572596]

Повідомлення відредагував Ксенічка - 4 грудня 2013 21:34
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
6 лютого 2013 09:30
Повідомлення #473


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Darka
Дуже цікавий салатик,треба і собі в записник.(Через місяць приїзжають з Канади гості на тиждень,то вже буду мати щось новеньке).

Дякую, Дарцю, надіюсь, що вам таке поєднання смаків буде до вподоби :smile:

Цитата: Ксенічка
Іринка.Бажаю, щоб твій настрій був радісним , сонячним як завжди з смачним присмаком твоїх цікавих страв, :belay: тоді і нам буде світло від того, що такій гарній людині добре!! :love:


Ксенічко, дякую взаємно!!! Ти також постійно заряджаєш нас позитивом і добром!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2013 13:14
Повідомлення #474


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Гаттама
(вона і феселі, біші, гатлама...
усе це одна назва азербайджанських солодощів)


Ця солодка страва присутня на кожному святковому столі, а також з давніх давен існує традиція подавати гаттаму молодятам після першої шлюбної ночі (подає сестра нареченої разом з декількома родичками).





Тісто:
750 гр. муки
525 мл. молока
16 гр. солі
2 ст. л. цукру
12 гр. сухих дріжджів
200 г масла (розтоплювала двічі по 100г в горнятку)
олія для смаження.
цукрова пудра для посипання.

* порівнюючи з іншими рецептами, усюди також зустрічала яйця, тому до тіста додала ще 2 яйця і на початок просіяла 800 г борошна, в кінці ще трошки підсипала)

1. З борошна, молока, солі, дріжджів, цукру замісити тісто. Поставити в тепле місце на годину. Тісто розділити на 9-10 частин.



Тісто розкатують на великих стільницях або на поверхні столу за допомогою метрової скалки, тому я розділила його на 16 частин - місця мало було... Наступного разу буду робити 2 тіста по 8-10 шарів :smile: . Тісто дуже гарне, якщо розкатали меншого розміру, воно легко розтягується руками до потрібного розміру - у прямому значенні слова "як по маслу".
2. Кожну частину тіста розкатати дуже тоненько (майже, щоб просвічувалася), зверху змащувати розтопленим маслом кімнатної температури. Я розкатувала на силіконовому килимку (60х40см), а складала на дерев'яній стільниці. Так викласти один на одного усі шари тіста.
3. З вужчої частини частини тіста скрутити рулет. Нарізати шматочками шириною 1 см. Кожний рулетик посередині стиснути пальцями, покласти на дошку, приплюснути рукою (або пройтися скалкою - щоб був плоскіший).
* як на мене, чим більш приплюснута паляничка, тим краще вона просмажиться.

На щастя, я спершу нарізала пасочки (як один із варіантів розробки тіста, тому що мені прийшлося розрізати їх на дві коротші смужки - бо виходила дуже широка приплюснута паляничка)



3. Смажити у великій кількості розігрітої олії. Викладати на паперові серветки, посипати цукор пудрою.



Найкраще смакує теплою - зверху особливо хрустка, всередині дуже м'яка, ніжна і гарно пахне вершковим маслом.
А також нам засмакувала разом із заварним кремом на жовтках та з маслом (ну, це лише до 12 дня :lol: - майже, як в Попелюшки).


Рецепт від novichok зі сайту gotovim-doma.ru

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 8 лютого 2013 21:33
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2013 22:23
Повідомлення #475


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цибуляні кільця
Onion rings


Цю закуску можна придбати і в пакетику, і зустріти в меню вишуканого ресторану, але приготовлені дома кільця цибулі в хрусткій скоринці я не проміняю ні на жодні інші :smile:





Для приготування страви потрібно:
цибуля
мука
кефір (замінила домашнім йогуртом)
кукурудзяна крупа
сіль, перець, спеції до смаку - використала паприку, карі і додала ще кунжуту
олія для смаження

* я звикла. що в мене на господарці завжди є кукурудзяна мука і крупа різного гатунку, але з'ясувалося, що залишилася лише кукурудзяна мука, тому я трошки видозмінила рецепт, звичайну муку замінила на кукурудзяну (також дуже дрібоньку), а замість крупи використала житнє борошно грубого помолу (ТМ Жменька) :feel:


1. Нарізати цибулю кільцями шириною 5 - 7 см, розділити на окремі кільця, залити холодною водою на декілька годин - після цього де-не-де може відокремитися плівка між шарами цибулі - її викинути, звичайно.
2. Злити воду, кільця краще відкинути на друшлаг - щоб залишилися мокрі, але щоб з них не стікала вода.
3. Приготувати три миски чи глибокі тарілки. В першу насипати муку, в другу - налити кефір, в третю насипати муку, кукурудзяну крупу, сіль, спеції.
4. Розігріти олію. Кільця цибулі макати в муку, кефір та суху суміш. Смажити з обох сторін до готовності. Викладати на паперову серветку, щоб ввібрала зайвий жир.



Смакують і самі по собі, і з соусами, і під пиво... Скоринка дуже хрустка і смачна, треба по цьому рецепту приготувати ще курячі шматочки.



Автор рецепту - Yulishna зі сайту happy-forum.net, побачила на li.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 8 лютого 2013 22:45
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
8 лютого 2013 22:38
Повідомлення #476


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
[attachment=577114]

Повідомлення відредагував Ксенічка - 4 грудня 2013 21:44
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 лютого 2013 22:50
Повідомлення #477


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Дякую Ксенічко!!!

Перейти на початок сторінки
KASYA
8 лютого 2013 23:53
Повідомлення #478


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
На цій сторінці як і завжди - неймовірно вишукано і смачно!

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 лютого 2013 17:56
Повідомлення #479


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


1,2 кг муки
2 ч.л. солі
3 ч.л. цукру
4 ч.л. сухих дріжджів
8 ст.л. олії
800 мл води
1 жовток для змащування
насіння кунжуту, льону, коріандру...
* Я пекла 2/3 порції, тому що макс-а вага муки для мого комбайну - 920 г - з цього вийшло 2 дека по 5 паляниць на кожному :smile:


1. Муку просіяти в миску, додати сіль, цукор, дріжджі, вимішати.
2. Підливаючи теплу воду, замісити тісто. В кінці замісу додати олію. Тісто вимішувати 10 хвилин в комбайні чи вручну в мисці. потім домісити на дошці.
3. Залишити в мисці на годину, щоб підійшло. Прикрити рушником.
4. Тісто розділити на 10 частин, з кожної частини сформувати кулю, а потім паляницю. Залишити на 30 хвилин.



*Якщо будете пекти на камені, то вистоювати тісто треба на столі, а потім акуратно перенести. Якщо пекти на протвені, то викладати паляниці відразу на змащений жиром протвень.
5. В середині кожну паляницю поштрикати пальцями (або молотком для м'яса). Жовток вимішати 1:1 з водою. Змастити жовтком паляниці.





6. Посипати насінням.
7. Випікати в духовці протягом 10 хвилин при темп-і 250 градусів.
8. Викласти на кухонний рушник чи дерев'яну дошку. Охолодити.



Рецепт зі сайту videoculinary.ru У відео до рецепту так смачно описували паляниці, що не втерпіла і спекла :lol: ...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 лютого 2013 21:47
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 лютого 2013 22:15
Повідомлення #480


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Експериментувала сьогодні з червоною рибкою - робила з неї кльоцки :smile: .


Для бульйону:
1 - 2 пори
зелень петрушки, селери, кропу
1 велика цибулина
корінець петрушки чи пастирнаку
3 - 4 духмяні перці
сіль

Для зажарки:
2 - 3 ст.л. оливкової олії
2 невеликі цибулини
2 морквини


Для кльоцків:
200 г свіжого чи мороженого шпинату
1 стейк червоної риби
- у мене горбуша вагою 270 г
кукурудзяна та рисова мука (можна взяти пшеничку муку чи навпіл з манкою - просто готую дуже дієтичне з великими обмеженнями :smile: )
1 яйце (не давала, бо не можна - але якщо нема заборон, то буде краще триматися купи)

1/2 скл. рису

1. Зварити бульйон - у трьох літрову каструлю влити 2 л води, коли закипить - додати зелень (можна звязати білою ниткою, щоб було легше потім вибрати), цибулю, перець, сіль до смаку, варити 25 - 30 хвилин.
Процідити або вибрати зелень та цибулю, додати промитий рис, варити 20 хвилин.
2. Для зажарки на маленькому вогні потомити цибулю з морквою на олії. Можна додати 1 - 2 ложки бульйону. Додати до зупки.



3. Для кльоцків заморожений шпинат залити водою, щоб ледь покрила його, довести до кипіння або підігріти в мікрохвильовці. Охолодити, збити блендером - вийшло приблизно 200 мл соусу. Вилити шпинатну масу в миску, додати муку, сіль, мелений перець, яйце, вимішуючи, замісити тісто густе, як сметана, додати дрібно порізану кубиками рибу. Акуратно вимішати.



4. Опуклою ложкою (у мене є така смішна - для оливок) набирати кльоцки, попередньо окунувши в кип'яток (зупу) - щоб не прилипало до ложки. Там виробити всі кльоцки, акуратно помішуючи час від часу зупку. Коли закипить - проварити 5 хвилин, посипати меленим перцем, накрити кришкою і хай доходить - хвилин 20.
Подавати з зеленню.

Моя манюня її сподобала - тому тестування на якість зупка пройшла успішно :smile: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 лютого 2013 23:51
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 121
Гостей: 106
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100