Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
1 липня 2012 21:52
Повідомлення #391


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: ole4ka
Ірка-Шкірка а до чого додаєте мариновані пагони часнику?


це як і мар-і огірки, помідори і т.д. - до м'яса, як закуска - дуже смачно.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 10:38
Повідомлення #392


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сезон закруток ще триває, а в мене нова любов - гарбузово-апельсинове варення і гарбузовий мікс.
Останній рецепт спробувала на презентації - мені так сподобався, що по дорозі додому забігла на базар за гарбузом - решта було все дома. Варю через день, а закривається щось мало - з'їдається більше :t0242: :lol: ...
Але, надіюсь, ще трохи закрию:

Гарбузовий мікс



Готується і у вигляді десерту, і як закрутка на зиму.
Головне - дати йому трохи часу настоятися - так смачніше, але це непросто.
Складники можна міняти - за вашим смаком - смак буде новий і пресмачний.

На малу порцію:
400г гарбуза (1 подовгаста долька)
1 яблуко
1 груша
1 нектарин
1/2 апельсину
1/2 лимону - потрібен сік
по жмені родзинок і кураги (грам 60 - 80)
3- 5 ст.л. цукру (залежить від солодкості фруктів та вашого смаку)
1 пак. ван. цукру
за бажанням - кориця


Усі фрукти та ягоди (як ото гарбуз) порізати кубиками - коли будете куштувати відразу, краще нарізати меншими кубиками, для закруток - більшими(вони будуть мати більше часу настоятися), але це також хто як любить. Посипати цукром (звичайним та ванільним).
Залишити на 1 годину (більші кубики та більші порції - на пару кілограм - залишити на 3 - 5 годин настоятися).

На маленькому вогні довести до кипіння, перемішати, потомити протягом 5 хвилин (великі порції - 10 хвилин).
Зняти з плити, додати лимонний сік, охолодити (краще через ніч).
Для консервування - гаряче розкласти в стерильні банки, стерилізувати 0,5л банки 10 хвилин.

Пропорції продуктів на велику порцію (це пропорції з журналу "Рецепти господині" за минулий рік):
на 1 кг гарбуза та інших фруктів -
1 апельсин
135г цукру
1/2 ч.л. лим. кислоти.


Настоювати 4 години, розкласти в банки, стерилізувати 30-40 хвилин.
В залежності від кольору та фруктів гарбуза варення виходить різного кольору - то лимонного, то насиченого помаранчевого.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 14:17
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 14:01
Повідомлення #393


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат Грузинський

Мені він сподобався ще минулого року, але тоді стільки позакривала, що на нього вже не було місця в підвалі. Цього року зробила і мені сподобалося (те, що залишилося в каструлі)... Рецепт зі сайту поваренок.ру.



3 кг огірків
2 кг помідорів
1 кг болг. перцю
200 г часнику
3ст.л. солі
1/2 скл. цукру
1 скл. олії
оцет


1. Помідори ошпарити, зняти шкірку.
2. Болгірські перці і помідори дрібно нарізати - помідори я різала великими кубиками, перець - поздовжніми полосками, а потім на 3 частини.
3. Огірки нарізати напівдольками. Розрізала наполовину, а потім терла на теці Бернер - грубими ломтиками.
4. Часник нарізати пластинками.
5. Помідори + перець + сіль + цукор - варити 20 хвилин.
6. Додати огірки, проварити 5 хвилин.
7. Додати часник, олію.
8. Розкласти по банкам, в кожну додати 1 ч.л. оцту (на одну 750мл банку - в півлітрові я давала трошки менше 1 ч.л.).
9. Закатати, закутати і тримати під ковдрою до повного охолодження.

Готується швидко.
Єдине, що мене підвело - в оригіналі рецепту писали, що вихід - 5 банок по 750 мл. Я закинула варити то все в 6л каструлю і ледве вимішала - зварила - у мене вийшло трошки більше 5л.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 14:01
Перейти на початок сторінки
uliana_y
21 вересня 2012 14:12
Повідомлення #394


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Ірка-Шкірка,
давненько не було гарних рецептів від Ірки -Шкірки)Нарешті активувалась!))А де розповідь про Болгарію????Чи я пропустила??))

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 14:17
Повідомлення #395


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: uliana_y
А де розповідь про Болгарію????Чи я пропустила??))


Не пропустила - руки не доходять до комп-а - фото всі скидаю, а сьогодні в честь свята ніц не роблю - тільки дітей підгодовую і тут пишу - фотки обробляю.
Про Болгарію пам'ятаю - розповідь буде!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 17:00
Повідомлення #396


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Літній чізкейк



Цього літа готувала його досить часто - але зїдали завжди швидко.


Бісквіт:

3 яйця
1стакан цукру
1 склянка борошна
1 ч.л. розпушувача
за бажанням - 1 - 2 ст.л. какао


1. Відокремити жовтки від білків. Збити білки, додати цукор по столовій ложці - збивати до повного розчинення. додати поодинці жовтки, збити, акуратно вимішати з просіяним борошном і розпушувачем.
Викласти в підготовлену форму для випічки, піч при темп-і 170 близько 40 хвилин.
Приготувати форму для чізкейку, викласти на низ бісквіт, боки форми обкласти харчовою плівкою або пергаментом.

Сиркова маса:
500 г сиру
200г вершкового масла кімнатної температури
1 ст. цукрової пудри
4 ст. л. желатину
1 пак. ванільного цукру
500 мл вершків (30% і вище)
лимон
1 банка 800 мл персиків в сиропі


2. Сир пропустити через м'ясорубку.
3. Масло збити до збільшення в об'ємі, додати 1/2 ст. цукрової пудри, збивати до розчинення масла.
4. Не перестаючи збивати додавати по ложці сир, ванільний цукор, цедру лимона.
5. Желатин розчинити в половині склянки води. Нагріти, розмішати до повного розчинення. трохи охолодити.
6. Вершки збити з 1/2 ст. цукрової пудри, вимішати з сирною масою, додати желатин, за бажанням додати лимонний сік.
7. Персики відцідити, розрізати на кубики, відкласти 3 половинки для прикраси, додати в сирну масу.
8. Викласти приготовану масу на бісквіт, поставити в холодильник.

Желе:

У сироп від персиків додати 2 ст.л. желатину, залишити для набухання, нагріти, розмішати до повного розчинення.
Половинки персиків нарізати часточками, викласти на торт, залити приготовленим охолодженим желе.
Поставити в холодильник на ніч.

Сир я брала не домашній а магазинний - президент - була спека і я переживала, щоб чізкейк не зіпсувався.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 17:06
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
21 вересня 2012 17:35
Повідомлення #397


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Ірка-Шкірка,
В тебе як завжди ,як в ресторані.І фото і смак.
А цікавить мене от що: скільки я не пробувала заливати торти всякими тими желе,то нічого не виходило.Все зтікало по боках торта.Бачу,що в тебе гарно вийшло.То скільки там того соку лишається після персиків? Бо так можна робити з будь-яким соком.

Повідомлення відредагував ІНЕСА - 21 вересня 2012 17:35
Перейти на початок сторінки
Roksolana
21 вересня 2012 17:37
Повідомлення #398


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
мммм, Літній чізкейк, яка смакота і так гарно виглядає :1f7:

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 17:46
Повідомлення #399


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: ІНЕСА
А цікавить мене от що: скільки я не пробувала заливати торти всякими тими желе,то нічого не виходило.Все зтікало по боках торта.Бачу,що в тебе гарно вийшло.То скільки там того соку лишається після персиків? Бо так можна робити з будь-яким соком.


Я також з тим набавилась, а тепер роблю так:
на гуртівні купила три круглі форми для тортів - печу в більшій чи середній, а потім по фактичному розміру бісквіту приміряю, в яку він поміщається впритик - боки цієї форми обмотую по колу харчовою плівкою і добре охоплюю ними бісквіт.
Потім викладаю сиркову масу і ставлю в холодильник.
Желатин одночасно заливаю для набухання і для сиру, і для сиропу.
Як тільки поставила чізкейк з сиром в холодильник, беруся за желе. Деколи замість желатину використовую абрикосове желе (але готую на сиропі).
Гарячий желатин залишаю охолодитися до кімнатної температури, помішуючи, коли він починає схвачуватися - заливаю ним чізкейк - сир застигає за 10 - 15 хвилин в холодильнику.
Ой! Найголовніше!!! Беру картонки (обкладинку від зошитів), розрізаю на дві полоски по ширині, прикладаю до боковинок тортівниці і тоді вже змотую плівікою - в звичайну тортівницю він не влазить...

Цитата: ІНЕСА
Бо так можна робити з будь-яким соком.

залишається достатньо...

Цитата: Roksolana
мммм, Літній чізкейк, яка смакота і так гарно виглядає

Дякую :love: !!!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 19:04
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2012 18:25
Повідомлення #400


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Мариновані баклажани



баклажани
перець горошком
лавровий лист
часник (зубці)
сіль
вода
оцет


На дно банки покласти лавровий листок, горошини перцю (чорного і пахучого). Потім накласти чищені баклажани - для маринування я купляю баклажанчики маленького розміру - мініатюрні. Можна і не чистити шкірку, але мені так більше подобається.
Кришки для закривання прокип'ятити. Закип'ятити воду, залити банки по вінця, накрити кришками, витримати 25 - 30 хвилин. Признаюсь чесно, що заливала двічі по 20 хвилин.
Злити воду в каструлю, в розрахунку на одну 3-літрову банку додати 1 ст. л. солі з верхом, закип'ятити, додати 100мл оцту, залити баклажани, додати чищений часник (2 - 3 зубчики на банку), закатати чи закрутити. Банки закутати до повного охолодження.

Взимку з таких баклажанів добре готувати салатики - зі смаженою чи свіжою цибулькою, сухариками, майонезом чи олією, часником...
Рецепт з газети "Скатерть-самобранка" за 2011 рік.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 18:38
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




6 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 6)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 17:05

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 131
Гостей: 117
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100