Сезон закруток ще триває, а в мене нова любов - гарбузово-апельсинове варення і гарбузовий мікс. Останній рецепт спробувала на презентації - мені так сподобався, що по дорозі додому забігла на базар за гарбузом - решта було все дома. Варю через день, а закривається щось мало - з'їдається більше ... Але, надіюсь, ще трохи закрию:
Гарбузовий мікс
Готується і у вигляді десерту, і як закрутка на зиму. Головне - дати йому трохи часу настоятися - так смачніше, але це непросто. Складники можна міняти - за вашим смаком - смак буде новий і пресмачний.
На малу порцію: 400г гарбуза (1 подовгаста долька) 1 яблуко 1 груша 1 нектарин 1/2 апельсину 1/2 лимону - потрібен сік по жмені родзинок і кураги (грам 60 - 80) 3- 5 ст.л. цукру (залежить від солодкості фруктів та вашого смаку) 1 пак. ван. цукру за бажанням - кориця
Усі фрукти та ягоди (як ото гарбуз) порізати кубиками - коли будете куштувати відразу, краще нарізати меншими кубиками, для закруток - більшими(вони будуть мати більше часу настоятися), але це також хто як любить. Посипати цукром (звичайним та ванільним). Залишити на 1 годину (більші кубики та більші порції - на пару кілограм - залишити на 3 - 5 годин настоятися).
На маленькому вогні довести до кипіння, перемішати, потомити протягом 5 хвилин (великі порції - 10 хвилин). Зняти з плити, додати лимонний сік, охолодити (краще через ніч). Для консервування - гаряче розкласти в стерильні банки, стерилізувати 0,5л банки 10 хвилин. Пропорції продуктів на велику порцію (це пропорції з журналу "Рецепти господині" за минулий рік): на 1 кг гарбуза та інших фруктів - 1 апельсин 135г цукру 1/2 ч.л. лим. кислоти.
Настоювати 4 години, розкласти в банки, стерилізувати 30-40 хвилин. В залежності від кольору та фруктів гарбуза варення виходить різного кольору - то лимонного, то насиченого помаранчевого.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 14:17
Мені він сподобався ще минулого року, але тоді стільки позакривала, що на нього вже не було місця в підвалі. Цього року зробила і мені сподобалося (те, що залишилося в каструлі)... Рецепт зі сайту поваренок.ру.
3 кг огірків 2 кг помідорів 1 кг болг. перцю 200 г часнику 3ст.л. солі 1/2 скл. цукру 1 скл. олії оцет
1. Помідори ошпарити, зняти шкірку. 2. Болгірські перці і помідори дрібно нарізати - помідори я різала великими кубиками, перець - поздовжніми полосками, а потім на 3 частини. 3. Огірки нарізати напівдольками. Розрізала наполовину, а потім терла на теці Бернер - грубими ломтиками. 4. Часник нарізати пластинками. 5. Помідори + перець + сіль + цукор - варити 20 хвилин. 6. Додати огірки, проварити 5 хвилин. 7. Додати часник, олію. 8. Розкласти по банкам, в кожну додати 1 ч.л. оцту (на одну 750мл банку - в півлітрові я давала трошки менше 1 ч.л.). 9. Закатати, закутати і тримати під ковдрою до повного охолодження.
Готується швидко. Єдине, що мене підвело - в оригіналі рецепту писали, що вихід - 5 банок по 750 мл. Я закинула варити то все в 6л каструлю і ледве вимішала - зварила - у мене вийшло трошки більше 5л.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 14:01
Ірка-Шкірка, давненько не було гарних рецептів від Ірки -Шкірки)Нарешті активувалась!))А де розповідь про Болгарію????Чи я пропустила??))
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
А де розповідь про Болгарію????Чи я пропустила??))
Не пропустила - руки не доходять до комп-а - фото всі скидаю, а сьогодні в честь свята ніц не роблю - тільки дітей підгодовую і тут пишу - фотки обробляю. Про Болгарію пам'ятаю - розповідь буде!
1. Відокремити жовтки від білків. Збити білки, додати цукор по столовій ложці - збивати до повного розчинення. додати поодинці жовтки, збити, акуратно вимішати з просіяним борошном і розпушувачем. Викласти в підготовлену форму для випічки, піч при темп-і 170 близько 40 хвилин. Приготувати форму для чізкейку, викласти на низ бісквіт, боки форми обкласти харчовою плівкою або пергаментом.
Сиркова маса: 500 г сиру 200г вершкового масла кімнатної температури 1 ст. цукрової пудри 4 ст. л. желатину 1 пак. ванільного цукру 500 мл вершків (30% і вище) лимон 1 банка 800 мл персиків в сиропі
2. Сир пропустити через м'ясорубку. 3. Масло збити до збільшення в об'ємі, додати 1/2 ст. цукрової пудри, збивати до розчинення масла. 4. Не перестаючи збивати додавати по ложці сир, ванільний цукор, цедру лимона. 5. Желатин розчинити в половині склянки води. Нагріти, розмішати до повного розчинення. трохи охолодити. 6. Вершки збити з 1/2 ст. цукрової пудри, вимішати з сирною масою, додати желатин, за бажанням додати лимонний сік. 7. Персики відцідити, розрізати на кубики, відкласти 3 половинки для прикраси, додати в сирну масу. 8. Викласти приготовану масу на бісквіт, поставити в холодильник.
Желе:
У сироп від персиків додати 2 ст.л. желатину, залишити для набухання, нагріти, розмішати до повного розчинення. Половинки персиків нарізати часточками, викласти на торт, залити приготовленим охолодженим желе. Поставити в холодильник на ніч.
Сир я брала не домашній а магазинний - президент - була спека і я переживала, щоб чізкейк не зіпсувався.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 17:06
Ірка-Шкірка, В тебе як завжди ,як в ресторані.І фото і смак. А цікавить мене от що: скільки я не пробувала заливати торти всякими тими желе,то нічого не виходило.Все зтікало по боках торта.Бачу,що в тебе гарно вийшло.То скільки там того соку лишається після персиків? Бо так можна робити з будь-яким соком.
Повідомлення відредагував ІНЕСА - 21 вересня 2012 17:35
А цікавить мене от що: скільки я не пробувала заливати торти всякими тими желе,то нічого не виходило.Все зтікало по боках торта.Бачу,що в тебе гарно вийшло.То скільки там того соку лишається після персиків? Бо так можна робити з будь-яким соком.
Я також з тим набавилась, а тепер роблю так: на гуртівні купила три круглі форми для тортів - печу в більшій чи середній, а потім по фактичному розміру бісквіту приміряю, в яку він поміщається впритик - боки цієї форми обмотую по колу харчовою плівкою і добре охоплюю ними бісквіт. Потім викладаю сиркову масу і ставлю в холодильник. Желатин одночасно заливаю для набухання і для сиру, і для сиропу. Як тільки поставила чізкейк з сиром в холодильник, беруся за желе. Деколи замість желатину використовую абрикосове желе (але готую на сиропі). Гарячий желатин залишаю охолодитися до кімнатної температури, помішуючи, коли він починає схвачуватися - заливаю ним чізкейк - сир застигає за 10 - 15 хвилин в холодильнику. Ой! Найголовніше!!! Беру картонки (обкладинку від зошитів), розрізаю на дві полоски по ширині, прикладаю до боковинок тортівниці і тоді вже змотую плівікою - в звичайну тортівницю він не влазить...
Цитата: ІНЕСА
Бо так можна робити з будь-яким соком.
залишається достатньо...
Цитата: Roksolana
мммм, Літній чізкейк, яка смакота і так гарно виглядає
Дякую !!!
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 19:04
баклажани перець горошком лавровий лист часник (зубці) сіль вода оцет
На дно банки покласти лавровий листок, горошини перцю (чорного і пахучого). Потім накласти чищені баклажани - для маринування я купляю баклажанчики маленького розміру - мініатюрні. Можна і не чистити шкірку, але мені так більше подобається. Кришки для закривання прокип'ятити. Закип'ятити воду, залити банки по вінця, накрити кришками, витримати 25 - 30 хвилин. Признаюсь чесно, що заливала двічі по 20 хвилин. Злити воду в каструлю, в розрахунку на одну 3-літрову банку додати 1 ст. л. солі з верхом, закип'ятити, додати 100мл оцту, залити баклажани, додати чищений часник (2 - 3 зубчики на банку), закатати чи закрутити. Банки закутати до повного охолодження.
Взимку з таких баклажанів добре готувати салатики - зі смаженою чи свіжою цибулькою, сухариками, майонезом чи олією, часником... Рецепт з газети "Скатерть-самобранка" за 2011 рік.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2012 18:38