а можна рецепт? Колись робила на заварному тісті пельмені, мені сподобалось.
2 скл. води (1/2л) + 1 скл. муки - заварити кисіль. Коли охолоне - в просіяну муку всипати сіль, 2 яйця, заварену муку і замісити м'яке тісто. Загорнути в плівку або покласти в кульок на 20 хвилин і ліпити.
А з приводу змащування тіста - якщо ліпите равіолі (вони квадратної форми), то старатися змастити краї лише - в шестигранній пельменниці так не вийде . (це я тепер стала така мудра, а як минулого року курила форму на равіолі, то чуть її не викинула - все розлазилося ).
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 9 червня 2012 15:25
Вчора ввечері спробувала приготувати швидкий квас - рецепт сподобався, а діти прокоментували так: "Від дріжджів ростуть? Тобі готуй побільше!" Рецепт не потребує ні сухарів з чорного хліба, а всі складники можна знайти на кухні:
Швидкий квас (фото додам трошки пізніше - батарея у фотоапараті вмирає - швидко розряджаєтьбся і завжди невчасно)
Потрібно:
5 літрів теплої, попередньо перекип'яченої води 1 чайна ложка лимонної кислоти 350 г цукру 15 гр свіжих дріжджів 3 ложки цукру розпустити і довести до стану киплячої карамелі - було цікаво з тим постояти і порозмішувати - спочатку дала до цукру ложку води, щоб швидше розпустилося, але це не помогло - вода випарувалася і прийшлось, помішуючи білий цукор, чекати, поки він потемніє і потече - не вливала гарячу карамель у воду, а навпаки додала до карамелі води і на вогні розмішала до повного розчинення.
Всі складники змішати в каструлі, залишити в теплому місці на ніч, вранці розлити в пляшки і поставити в холодильник. Думаю, що можна для смаку додавати м'яту, лимон чи мелісу....
Дівчата хочу звернути вашу увагу, що запропонований квас це хороший виклик всім крашеним водичкам, та хімічним квасам,що продаються в магазинах, мій чоловік влітку робить такий квас дуже часто.Але ще додам, особливо треба звернути увагу,щоб не пережарити карамель, бо квас буде гіркуватим.Бере на 10 л відро туди всі інградієнти ( звичайно вдвічі збільшивши )як описала Іра,далі коли це все постоє і карамель розчинеться, все ромішує і наливає в1,5 літрові бутилки( обовязково бутилки неповні недоливати десь250 мл).Залишає на добу в теплоті.Коли бутилки стануть тверді ( тобто почнуть грати дріжжі) в холодильник .
Повідомлення відредагував Yatsan - 10 червня 2012 19:59
Дівчата хочу звернути вашу увагу, що запропонований квас це хороший виклик всім крашеним водичкам, та хімічним квасам,що продаються в магазинах, мій чоловік влітку робить такий квас дуже часто.Але ще додам, особливо треба звернути увагу,щоб не пережарити карамель, бо квас буде гіркуватим.
Дякую Наталю!!! Квас справді хороша альтернатива хімічним водичкам, які дуже люблять діти. Карамель справді треба не пересмажити - цукор довго залишається білим, а потім раптово коричневіє - ось тут треба не упустити момент - розмішувати, щоб рівномірно розчинився і потемнів.
В вас чудові рецепти як завжди, в мене виникло питаня чи можна свіжі дріжжі замінити сухими, чи думаєте не вийде такий квас як має бути?
В оригіналі рецепту написано, що потрібні живі свіжі дріжджі! Не у всіх випадках варто міняти сухі і свіжі дріжджі - часто переконувалася, що краще брати по рецепту, хоча, буває, різниця не відчутна.
В оригіналі рецепту написано, що потрібні живі свіжі дріжджі!Не у всіх випадках варто міняти сухі і свіжі дріжджі - часто переконувалася, що краще брати по рецепту, хоча, буває, різниця не відчутна.
Дякую за відповідь, я спробую з сухими, бо живих я небачила в продажі.
--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
У нас на сайті є декілька рецептів вареників з вишнями, але я хочу запропонувати ще один цікавий рецепт, який мені сподобався... Тісто пасує і до інших начинок, тому буду готувати ще, тому що це тісто має свої переваги - читайте далі ...
Вареники з вишнею
Тісто: 3 скл. муки 3 ст.л. сметани 1/2 ч.л. соди 1/2 ч.л. солі приблизно 100 мл теплої води
1. Просіяти муку, викласти в миску, додати сіль. 2. Сметану змішати з содою, додати до муки, перемішати і замувати тісто, поступово підливаючи воду. Ось тут хочу від себе додати, що тісто дуже м'яке і пластичне завдяки сметані (я брала домашню - жирну). Крім муки для тіста я не використала ані капельки муки - ні для розтачування, ні для ліплення - ось так! 3. Тісто можна розтачувати і вирізати кружальця, але я розділила тісто на частини, витягнула і розділила на порційні шматочки, які розтачала і наліпила вареників:
4. Вишню почистила від кісточок, додала цукор, щоб сік стік, потім дала крохмаль і ще цукру.
5. Вареники можна готувати на парі, але я варила їх - 2 хвилини після того, як вони піднялися з дна.
6. Смакувати з цукром, сметаною, медом, киселем з вишневого соку - усім, що вам до вподоби...
Рецепт тіста зі сайту fotoinform.net.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 16 червня 2012 20:33
Часникове масло- традиційна страва, у приготуванні якої бере участь уся родина . Так і цього року ми зібрали цілий мішок пагонів молодого часнику (щоб решта сили пішло у корінь), перемололи, частково заморозили, а з частини зробили масло - воно смакує до молодої картоплі, маринування мяса і не тільки. Для приготування масла необхідно вимішати у комбайні 1 частину меленого зеленого часнику та дві частини масла і розкласти по банкам. Його можна заморожувати, тому що свіже масло бажано швидко зїсти. Заморожений мелений часник також використовується у приготуванні страв і гарно доповнює зимовий раціон вітамінів. Дуже смачно додавати часникове масло до гарячої печеної картопельки - аромат моментально розповсюджується на сусідні території - тому можна чекати в гості сусідів, які прийдуть на запах ... Для маринування м'яса одна чешка в Празі на базарі мені порадила спеції для м'яса, які я в неї купляла, змішати з маслом, змастити ними мясо і запікати - ефект був бомбезний, а м'ясо - надзвичайно смачне!!! Тому часникове масло також можна гарно вимішати зі спеціями для м'яса, добре змастити ними м'ясо та запекти у фользі чи в рукаві. Молоді пагони часнику також дуже смачно маринувати - напишу рецепт нижче.
Для приготування печених креветок краще взяти великі королівські нечищені креветки, промити та просушити їх, викласти у посудину для запікання (на дно налила трошки олії), зверху викласти часникове масло, посипати кропом та сіллю.
Запікати при темп-і 210 - 220 градусів приблизно 10 хвилин. У мене вийшло декілька шарів креветок та масла, тому я запікала трошки довше, час від часу перемішуючи їх.
Смак запечених у маслі креветок відрізняється від варених і ароматом, і ніжністю м'яса без "ефекту резини", який буває при варінні. Між іншим, признаюсь чесно, що між шарами креветок я виклала залишки морського коктейлю - залишився від паельї (приготувала нашвидкоруч) - так, на пробу - результат мені також сподобався. Споживали цю всю смакоту і саму, і з соусом - майонез, мелений зелений часник, багато кропу, трошки соєвого соусу, трішечки вустерширського соусу. Можна було б додати ще й томатного соусу - але не встиглося ... Ось і наш пухнастик прибіг на запах:
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 червня 2012 18:13