Пельмені - це не винахід колеса і в кожного є свої рецепти та невеличкі секрети смачного приготування цієї страви, але з купівлею довгоочікуваної пельменниці (дуже давно я тільки облизувалася, дивлячись на неї) і скалки, якою дуже легко розтачувати тісто, готувати пельмені та вареники буду тепер частіше…
З цієї нагоди я поїхала на Привокзальний ринок за свіжою бараниною, а разом з нею - за свининою та телятиною. От і вийшли пельмені з трьох видів м'яса...
Пельмені500г баранини
500 г свинини
500 г телятини
3 цибулини
холодна вода (льодяна – можна у воду кинути декілька кубиків льоду)
сіль
перець
2 – 4 ст.л. соєвого соусу
1. М'ясо і цибулю перемолоти на м’ясорубці.
2. Додати сіль, перець, соєвий соус, добре вимішати фарш і, підливаючи дуже холодну воду, добре відбити руками. Можна поставити фарш в холодильник чи морозильник (ненадовго), щоб фарш став густішим.
3. Приготувати тісто – тепер переважно готую заварне тісто на вареники, коли готую з запасом і заморожую – додаю яйця. Тісто вистояти 20 хвилин і можна ліпити пельмені.
4. Якщо ліпити за допомогою пельменниці – тільки тепер вичитала, що розкачавши нижній шар тіста його треба змастити водою (за допомогою силіконової кісточки). Жоден пельмень, зліплений таким чином, не розварився.
5. Наліпити пельменів і перед варінням можна поставити в морозильник хвилин на 10 або відразу заморожувати.
Соєвий соус надає пельменям цікавого смаку – спробуйте!
Під кінець я побачила, що тіста трошки замало, тому почала ліпити руками - так фарш іде швидше...