Давненько щось я не смажила нічого дуже солодкосхідного, тому сьогодні запрошую усіх на джалебі - індійські солодощі, від яких у прямому розумінні цього слова "пальчики оближеш" (разом з сиропом
)...
Джалебі
Jalebi
Для тіста (1 скл - 250 мл):2 скл. муки
2 ч.л. йогурту (кефіру)
1,5 скл. води
1,5 ч.л. манки
1/2 ч.л. соди (можна і розпушувача, але сода і так гарно вступає в реакцію з йогуртом)
Для сиропу:
4 скл. цукру
2 скл. води
1 ч.л. лимонного соку - щоб не кристалізувалося
за бажанням -
кардамонДля цієї порції тіста мені вистачило і половини порції сиропу...
Замісити тісто:1. Змішати муку з манкою, додати йогурт, соду, теплу воду і збити міксером тісто. Воно рідкувате - так і має бути. Залишити на пару годин в теплому місці - щоб забродило. Тісто стає тягучим і більш однорідним, ще й підбулькує:
2. Поки тісто настоюється,
зварити сироп - довести до кипіння воду з цукром і лимонним соком, проварити 5 хвилин, відставити, щоб охололо.
До сиропу я кинула зернята з 3 шт. кардамону - так вони краще віддають аромат і сироп має більш насичений смак.
3. Для смаження солодощів можна використати одноразовий кондитерський мішечок - зрізати кінчик, щоб тоненько видавлювати тісто.
4. Розігріти олію в пательні і за допомогою мішечка малювати на пательні спіральки - тільки швидко - джалебі смажаться приблизно по 30 секунд з кожної сторони:
Гарячі джалебі швиденько обсушувати на серветці, а потім на 10 - 15 секунд занурювати в холодний сироп.
Куштувати відразу - солодощі дуже хрумкі і солодкі!!!
P.S. Спіральки постійно малювати стає нудно з часом - тіста досить багато виходить, тому потім починають малюватися зигзаги, квіточки, сердечка...Рецепт вже давненько "схомячила" в SelenArt з selenaart.ru.