Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 11:37
Повідомлення #291


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчора ми куштували традиційну мульків - мешканців Мульгімаа (давня історична назва землі, що знаходиться на території Естонії). Ситно, смачно і просто - що ще потрібно для кухні землеробів?

Мульгіпудер або картопляно-перлова каша
Mulgipuder

(естонська кухня)



1 кг картоплі - почистити, нарізати маленькими кубиками (як на зупу)
100г перлової крупи - промити, за бажанням замочити (залила кипятком на 2 години)
1л води
сіль - чуть більше 1/2ч.л. дрібної солі було трошки мало - додала потім ще

Картоплю викласти в каструлю, залити водою, зверху висипати кашу.



Довести до кипіння, за бажанням - зібрати шуму, додати сіль і на маленькому вогні томити до повної готовності кашу - приблизно 40 - 50хв.
Зайву рідину злити (як відціджують картоплю), розтовкти товкачкою.

За той час приготувати зажарку - на смальці вижарити шпондер, порізаний тоненькими пасочками, додати цибулю, смажити до золотистого кольору.



Мульгіпудер подавати, поливши зверху зажаркою.



Рецепт від Маргарити з world-cuisine.livejournal.com.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 квітня 2012 00:35
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 11:48
Повідомлення #292


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ці оладки мені нагадали садочок - саме такі оладки нам деколи готували в садочку - було так смачно...

Пісні, але безмежно смачні оладки :smile:




2 скл. муки
310мл води
1ч.л. сухих дріжджів
1/2ч.л. солі
2ст.л. цукру

олія для смаження

1. В мисці замішати усі складники для тіста і залишити на годину.

Я цей процес трохи ускладнила - взяла свіжі дріжджі, розпустила їх у воді з цукром і сіллю, потім вилила до муки і міксером замісила тісто. Поставила у нагріту паруючу духовку (прокипятила воду протягом 2 хвилин) і залишила на годину - тісто виросло неймовірно.



Смажити на олії, акуратно набираючи тісто ложкою - тісто не треба оббивати і вимішувати перед смаженням.

Оладки виходять надзвичайно пухкі і смачні.
За бажанням можна в склянку вбити одне яйце і долити води - до 310мл - тоді тісто буде пишніше.
Також можна додати ваніль, корицю або кардамон - для запаху.

Для соусу я зварила густий кисіль - тому тарілки майже не прийшлося мити - вилизали :lol: ...

Цей простий і дуже смачний рецепт знайшла на сайті koolinar.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 квітня 2012 12:16
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 20:33
Повідомлення #293


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цікаво побачити Львів очима туристів та гостей міста - а деколи це буває ще й смачно. Так і я натрапила випадково на рецепт хачапурі з ресторану "Тарон" (скажу по секрету, що шашлики там знамениті) у блозі Льоки Ромашової з romashovaa.livejournal.com. Було так смачно читати і дивитися, що я відразу забрала рецепт в архів "до приготування". І ось:



Тісто:

600 г муки
400 мл молока
12 г сухих дріжджів (це досить багато, але, враховуючи, що це ресторанний рецепт – тісто дуже швидко росте і перекисає – для дому можна дати і менше дріжджів)
1 ст.л. олії
1 яйце
1 ч.л. цукру
1,5 ч.л. солі

З цих складників замісити тісто і поставити у тепле місце, щоб підросло. Тісто рідкувате, але дуже легко з ним працювати.

Начинка (на 1 хачапурі)

180г сулугуні – розім’яти або натерти на терці
1 яйце – вимішати з сиром
1 яйце – розкалатати для змащування хачапурі
1 яйце – заливається на хачапурі в процесі випічки
20г масла

Для приготування хачапурі взяти 200 г тіста, розтачати коло.



З протилежних сторін скрутити крайчики тіста в рулети – аж до середини.



Накласти кінці рулетиків один на одного, зліпити (при бажанні – трошки загорнути навиворіт). Ці всі маніпуляції можна проводити на пергаменті для випічки, на якому ви будете випікати хачапурі, або перед накладанням начинки перенести тісто з дошки на пергамент, підсипаний трошки мукою.



Трошки відтягнути краї від середини – щоб надати тісту форму продовгастої лодки.
Змастити тісто яйцем – краї і середину.
Викласти начинку з хачапурі і ложкою чи рукою рівномірно розподілити її – краї самі розходяться і набирають овальної форми.



Пекти в духовці 10 хвилин до зарум’янення при темп-і 200°.
Витягнути хачапурі, за допомогою ножа (або вилки – у моєму випадку) надрізати серединку і зробити місце для жовтка.
У підготовлену ложбинку вилити яйце – щоб жовток залишився цілим.



Пекти ще 5 хвилин – щоб білок побілів і схватився, а жовток залишився сирий.
Витягнути з духовки, перекласти на блюдо, на начинку викласти масло.
Забути про ножі і вилки – руками відламувати шматочки хачапурі, вмокати їх у яйце, запивати грузинським вином і насолоджуватися!!!

Повідомлення відредагував Натонька - 4 липня 2013 17:20
Перейти на початок сторінки
сівіка
22 квітня 2012 21:11
Повідомлення #294


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Цитата: Ірка-Шкірка
Хачапурі по-аджарськи

та вже смакота.дуже вдячна за рецепт.люблю таким бавитись :winked: :a0a: велиииичезне дякую
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 21:22
Повідомлення #295


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: сівіка
та вже смакота.дуже вдячна за рецепт.люблю таким бавитись :winked: :a0a: велиииичезне дякую


Бався на здоров'я :m0554: - я також люблю такі витребеньки :m0540: - тим більше, що нічого складного у приготуванні нема - єдина проблема була знайти відповідний сир - купили декілька різних марок, один підійшов :lol: .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 квітня 2012 21:23
Перейти на початок сторінки
сівіка
22 квітня 2012 21:59
Повідомлення #296


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Цитата: Ірка-Шкірка
знайти відповідний сир - купили декілька різни

якраз думала про сир...чи знайду.бо то дійсно що буває проблема знайти відповідно рецепту.якщо можна підскажіть який ще підходить? :e16:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 22:18
Повідомлення #297


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: сівіка
якраз думала про сир...чи знайду.бо то дійсно що буває проблема знайти відповідно рецепту.якщо можна підскажіть який ще підходить?


Готувала з сиру сулугуні-моцарелла - назва цікава, звичайно...(не знаю, якої фірми - купила в Кум-кумі) - запах специфічний трошки, але у випічці дуже смачно.
Купила бринзу Мілклайфу - така, як фета - сціджений солонуватий кефір.
Ще була грудка з базару - без упаковки.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 квітня 2012 22:27
Перейти на початок сторінки
сівіка
22 квітня 2012 22:21
Повідомлення #298


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ірка-Шкірка,
дуже дякую за поради!ви чудесна людина ! :a0a:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 квітня 2012 22:26
Повідомлення #299


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: сівіка
дуже дякую за поради!ви чудесна людина !


Надіюсь, пригодяться - краще пройтися по базарам (чи Шувару) - щоб можна було скуштувати.
:feel: :smile: дякую!!!


Перейти на початок сторінки
сівіка
22 квітня 2012 22:32
Повідомлення #300


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
уточняла назви сиру..чи тут будуть.дуже згодились ваші поради. :18e0:

Повідомлення відредагував сівіка - 23 листопада 2012 17:36
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 березня 2024 22:09

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 25
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100