Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Короваї!!!, Тут показуєм весільні (і на інші забави) короваї.
Майя Шутенко
26 вересня 2011 20:35
Повідомлення #50


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Цитата: Ірка-Шкірка
знаю, що роблять їх і з пісного тіста.

Іриночко,так,з пісного тіста.Інколи з додаванням невеликої кількості дріжджів.
Такі прикраси я також роблю на Пасочки.Тісто замішувати можна так:борошно і вода-приблизно на 0,5 склянки муки :3 ст.л.води( на пластичне тісто.Втирати у борошно шматочок тіста ,поки він не стане тугим і його можна буде розкачувати до прозорості.Без цукру!!!!Цукор надає пекарській скульптурі золотисто- коричневого відтінку.
Цитата: Натонька
Яйцем їх не мастять??

Натонько!Прикраси з тіста викласти на коровай,змащений жовтком.При випіканні ,-коровай ,Паски стають рум"яними , і мають гарний полиск,наче лаковані,а прикраси змастити тільки білком або водою,тоді на готовому виробі колоски ,листочки ,калина,- збережуть свій ніжний кремовий відтінок .
Цитата: Ірка-Шкірка
беруть шматок тіста з короваю, замішують тугіше і виробляють фігурки.

Можна й такі прикраси зробити,вони будуть ще й дуже смачні. :love:
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
26 вересня 2011 22:14
Повідомлення #51


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Дякую! :smile:
Буду пробувати... То ось таке має бути))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Маруся
26 вересня 2011 22:33
Повідомлення #52


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Ірка-Шкірка
Не втримаюсь і скажу свою думку про короваї. Вони гарні, але за оздобленням швидше нагадують весільні торти, а не короваї.


Дякую! А то мінє тут заклювали :)
Перейти на початок сторінки
Маруся
26 вересня 2011 22:35
Повідомлення #53


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Ірка-Шкірка
коли я випитувалася, то казали, що беруть шматок тіста з короваю, замішують тугіше і виробляють фігурки.
Але знаю, що роблять їх і з пісного тіста.


Я пробувала і з тугішого дріжджового і з прісного. Обоє вийшли дуже добре.

Це вже за бажанням. Так як написала Маєчка, що з прісного тіста воно просто буде світле і буде краще триматись форми - адже тісто без дріжджів. Але коси, то треба робити з дріжджового тіста. А он квітки і листочки то таки краще з пісного тіста.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 вересня 2011 22:38
Повідомлення #54


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Маруся
Дякую! А то мінє тут заклювали :)


Марусю, та я б не казала, що тут клюють :lol: ...
Просто деякі короваї настільки вбрані в мастику, що їх не видно - на перший погляд здається, що це торт.
А в короваї кожна оздоба має своє значення - як 12 різдвяних страв, тому, не знаючи, можна такого набажати...
Це як був документальний фільм про весільний рушник - так там мама своїми руками вишила доньці рушник з 2 частин полотна - чого не можна категорично робити - то потім було пізно шкодувати...
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
26 вересня 2011 23:39
Повідомлення #55


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Цитата: Маруся
Але коси, то треба робити з дріжджового тіста.

а, ну та, так і буду робити))) Хіба переживаю, аби мені ніц не потріскало.. бо як печу плетенку, то тріскає.. І паска деколи тріскає, тре певно знати якогось секрета)) Температура певно ще якась має бути спеціальна, чи шо... В оту косу що зверху, то кажуть, що насипають сіль... :smile:

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 вересня 2011 23:49
Повідомлення #56


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Натонька
Температура певно ще якась має бути спеціальна, чи шо... В оту косу що зверху, то кажуть, що насипають сіль...


Ще насипають сіль під коровай, чи ставлять посудину з водою.
Думаю, що з часом для рівномірної випічки тобі пригодиться і камінь для духовки :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ялинка
27 вересня 2011 00:37
Повідомлення #57


Молода господинька
  • 34

Репутація: 18
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 59
Реєстрація: 30.06.2011

ICQ:--

Бали: 174

Я хочу сказати короваї печуть з тіста здобного та оформляють по різному в кожному регіоні є свої традиції. На заході більше хлібний коровай печуть. Та кожна госпоиня пече по своєму та оформляє. Колись пекли та прикрашали тістом пісним, бо небуло нета та бабці в селі і не знали про білковий заварний крем. Тому прикрашали калиною, барвінком, пташками, лебедями, журавлем, колосками пшеиниці та коралями. У мене на весіллі був такий. А також білком оформляють більш святково виглядає це традиція більш поширена на сході України. Тепер молоді господині прикрашають виробами з мастіки та по-європейськи обятнутий мармишкою. А далі слово за клієнтом я зараз частіше бачу клієнти замовляють сучасні короваї з мармишковим оформленням, а з тіста ні. Листають альбом з фото і тицькають хочу такий. З яскравими солодкими квітками, лебедями листочками, які потім зїсти можна.
Перейти на початок сторінки
oksenya75
27 вересня 2011 08:55
Повідомлення #58


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
І я підтримую Іру. Коровай - це не просто тортик весільний, який оформляємо, чим хочемо. Коровай - це сакральна ритуальна їжа, з глибочезною символікою. І тут щось порушувати не можна. Це як, допустимо, в молитві "Отче наш" слова міняти, бо мені так більше подобається)))) Є речі, яких треба або чітко дотримуватись, або не використовувати зовсім.
Перейти на початок сторінки
нетік
27 вересня 2011 09:13
Повідомлення #59


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Цитата: Ялинка
А далі слово за клієнтом я зараз частіше бачу клієнти замовляють сучасні короваї з мармишковим оформленням, а з тіста ні. Листають альбом з фото і тицькають хочу такий. З яскравими солодкими квітками, лебедями листочками, які потім зїсти можна.

клієнт бездумно приходить вибирати і дивиться на яскраві...але якщо клієнту у доступній формі роз"яснити всі традиції, то майже всі свою думку змінять (правда залишаються одиниці які категорично стоять на свому). Та наскільки я знаю на оті цукрові, айсінгові,мармишкові прикраси для короваю був просто бум, "Хвиля моди", та вже все повертається назад...і більшість уже хоче коровай як мколись...

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 27 квітня 2024 21:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 35
Гостей: 29
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100