Можна я також висловлю думку.Мені здається ,що оті прісні прикраси,то вже вчорашній день,пережиток минулого.Треба іти вперед, бо всі символи можна і з мармишок виліпити,було б бажання.
Мені здається ,що оті прісні прикраси,то вже вчорашній день,пережиток минулого.Треба іти вперед, бо всі символи можна і з мармишок виліпити,було б бажання.
Не зовсім так. Ритуальне навантаження несе не тільки фігурка виліплена (пташка, колосок і т. д.), а навіть те, з чого вона ліплена. Тобто тут поєднання мука (хліб як символ достатку), вода (це взагалі дуже сакральний символ), сіль, словом, ніякі мармишки не вліпиш в це ритуальне дійство. Звичайно, якщо хочемо бути невігласами, то можна і мармишки використовувати на коровай. Але навіщо перекреслювати так легко те, що створювалось віками?
Дівчата,і я 5копійок вставлю Ото думки розійшлися,шо свідчить лише про,те,шо як говорить народна мудрість,"скільки людей,стільки й думок" Кожному своє,і на кожен товар є свій покупець...Якщо брати коровай,як справжню символіку, тоді так,підтримую,що потрібно дотримуватися якихось звичаїв,а якщо позиціонувати коровай як прикрасу весільного столу і не вкладати в нього надто глибокий сенс, то й маришковий буде підходячий.Тим паче,якщо молодята не замовляли торт, то можна сказати можуть вбити двох зайців одним пострілом Мода,модою,але кожен,думаю,буде вибирати до свого смаку та вподобань! Головне,щоб було кому пекти ті короваї
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Мені здається ,що оті прісні прикраси,то вже вчорашній день,пережиток минулого.
тоді так можна сказати і про вишиванки і вишивати будь-які узори чи квіти будь-якого кольору для будь-кого, чи пекти паску з бісквітного тіста - це невігластво!!!!! Так не можна - інакше ми станемо стадом без роду і племені, а не нацією!
Ірка-Шкірка, "тоді так можна сказати і про вишиванки і вишивати будь-які узори чи квіти будь-якого кольору для будь-кого, чи пекти паску з бісквітного тіста - це невігластво!!!!! Так не можна - інакше ми станемо стадом без роду і племені, а не нацією!"
Так, температура це наше усьо! Тут дуже важливо. Плюс дуже добра пропорція дріжджів і муки, бо коли забагато дріжджів тісто росте надто швидко і відповідно тріскає.
Цитата: Натонька
В оту косу що зверху, то кажуть, що насипають сіль
А все тому, що сіль вбиває дріжджі, і воно не надто швидко росте.
Ще насипають сіль під коровай, чи ставлять посудину з водою.
Угу... посудина з водою це щоб шкірка була хрумка і рум’яна. Додаткова волога, бо дріжджі дуже її люблять.
Я коли працювала в пекарні то ми ставили всі дріжджові вироби в таку шафу що гріється парою. Там тісто дуже добре підходило, таке було пухнасте і вже в духовці тільки спеклось і юш. Ніц не тріскало. Там шафа спочатку просто гріє, а тоді через певний час іде гаряча пара.
Доречі треба буде спробувати наступного разу поставити вже вироблений хліб в ванні, і пустити гарячий душ. Цікаво, що з того вийде.
Цитата: Ірка-Шкірка
Так не можна - інакше ми станемо стадом без роду і племені, а не нацією!
Ірцю, аж ми серце крається нераз як готові перед модою прогнутись а свого цураємось.
Я коли працювала в пекарні то ми ставили всі дріжджові вироби в таку шафу що гріється парою. Там тісто дуже добре підходило, таке було пухнасте і вже в духовці тільки спеклось і юш. Ніц не тріскало. Там шафа спочатку просто гріє, а тоді через певний час іде гаряча пара.
Між іншим, я тепер роблю парову баню для тіста в мікрохвильовці - спочатку ставлю банку 0,5л з водою (1-2см), нагріваю 2-3 хвилини - щоб парувало, а потім ставлю туди миску з тістом - росте, як на дріжджях - і перетягів нема.
Поки ви сперечаєтесь, я печу. Гілка-2, з тканиною. Вага--11 кг. А щодо традицій, то ми постійно щось залучаємо чужоземне, таке життя. І повинні виходити заміж в українському вбранні, а не в білому платті. І не повинні одягати підв'язку, не повинні кидати букета. Коровай повинні пекти дома, вимішувати згідно з традиціями . Місити тісто повинні тільки ті, у кого щасливе сімейне життя. І, на мою думку, тоді ми дотримуємось традицій, коли дійсно коровай для наречених печеться вдома, а не замовляється у кафе...