Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Короваї!!!, Тут показуєм весільні (і на інші забави) короваї.
ІНЕСА
27 вересня 2011 11:32
Повідомлення #60


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Можна я також висловлю думку.Мені здається ,що оті прісні прикраси,то вже вчорашній день,пережиток минулого.Треба іти вперед, бо всі символи можна і з мармишок виліпити,було б бажання.
Перейти на початок сторінки
oksenya75
27 вересня 2011 11:39
Повідомлення #61


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Цитата: ІНЕСА
Мені здається ,що оті прісні прикраси,то вже вчорашній день,пережиток минулого.Треба іти вперед, бо всі символи можна і з мармишок виліпити,було б бажання.

Не зовсім так. Ритуальне навантаження несе не тільки фігурка виліплена (пташка, колосок і т. д.), а навіть те, з чого вона ліплена. Тобто тут поєднання мука (хліб як символ достатку), вода (це взагалі дуже сакральний символ), сіль, словом, ніякі мармишки не вліпиш в це ритуальне дійство. Звичайно, якщо хочемо бути невігласами, то можна і мармишки використовувати на коровай. Але навіщо перекреслювати так легко те, що створювалось віками?
Перейти на початок сторінки
Христя
27 вересня 2011 11:47
Повідомлення #62


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Дівчата,і я 5копійок вставлю :lol: Ото думки розійшлися,шо свідчить лише про,те,шо як говорить народна мудрість,"скільки людей,стільки й думок" :smile: Кожному своє,і на кожен товар є свій покупець...Якщо брати коровай,як справжню символіку, тоді так,підтримую,що потрібно дотримуватися якихось звичаїв,а якщо позиціонувати коровай як прикрасу весільного столу і не вкладати в нього надто глибокий сенс, то й маришковий буде підходячий.Тим паче,якщо молодята не замовляли торт, то можна сказати можуть вбити двох зайців одним пострілом :smile:
Мода,модою,але кожен,думаю,буде вибирати до свого смаку та вподобань! Головне,щоб було кому пекти ті короваї :smile:

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 вересня 2011 11:57
Повідомлення #63


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: ІНЕСА
Мені здається ,що оті прісні прикраси,то вже вчорашній день,пережиток минулого.


тоді так можна сказати і про вишиванки і вишивати будь-які узори чи квіти будь-якого кольору для будь-кого, чи пекти паску з бісквітного тіста - це невігластво!!!!! Так не можна - інакше ми станемо стадом без роду і племені, а не нацією!
Перейти на початок сторінки
вишенька
27 вересня 2011 12:56
Повідомлення #64


Молода господинька
  • 34

Репутація: 10
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 58
Реєстрація: 8.09.2009

ICQ:--

Бали: 18
Ірка-Шкірка,
"тоді так можна сказати і про вишиванки і вишивати будь-які узори чи квіти будь-якого кольору для будь-кого, чи пекти паску з бісквітного тіста - це невігластво!!!!! Так не можна - інакше ми станемо стадом без роду і племені, а не нацією!"

Ой, як я Вас підтримую!!!
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 вересня 2011 16:07
Повідомлення #65


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Натонька
Температура певно ще якась має бути спеціальна


Так, температура це наше усьо! Тут дуже важливо. Плюс дуже добра пропорція дріжджів і муки, бо коли забагато дріжджів тісто росте надто швидко і відповідно тріскає.

Цитата: Натонька
В оту косу що зверху, то кажуть, що насипають сіль

А все тому, що сіль вбиває дріжджі, і воно не надто швидко росте.
Перейти на початок сторінки
Маруся
27 вересня 2011 16:09
Повідомлення #66


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Ірка-Шкірка
Ще насипають сіль під коровай, чи ставлять посудину з водою.


Угу... посудина з водою це щоб шкірка була хрумка і рум’яна. Додаткова волога, бо дріжджі дуже її люблять.

Я коли працювала в пекарні то ми ставили всі дріжджові вироби в таку шафу що гріється парою. Там тісто дуже добре підходило, таке було пухнасте і вже в духовці тільки спеклось і юш. Ніц не тріскало. Там шафа спочатку просто гріє, а тоді через певний час іде гаряча пара.

Доречі треба буде спробувати наступного разу поставити вже вироблений хліб в ванні, і пустити гарячий душ. :lol: Цікаво, що з того вийде. :laughing:

Цитата: Ірка-Шкірка
Так не можна - інакше ми станемо стадом без роду і племені, а не нацією!


Ірцю, аж ми серце крається нераз як готові перед модою прогнутись а свого цураємось.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
27 вересня 2011 17:01
Повідомлення #67


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Маруся
Я коли працювала в пекарні то ми ставили всі дріжджові вироби в таку шафу що гріється парою. Там тісто дуже добре підходило, таке було пухнасте і вже в духовці тільки спеклось і юш. Ніц не тріскало. Там шафа спочатку просто гріє, а тоді через певний час іде гаряча пара.


Між іншим, я тепер роблю парову баню для тіста в мікрохвильовці - спочатку ставлю банку 0,5л з водою (1-2см), нагріваю 2-3 хвилини - щоб парувало, а потім ставлю туди миску з тістом - росте, як на дріжджях - і перетягів нема.
Перейти на початок сторінки
oksana_k
29 вересня 2011 21:40
Повідомлення #68


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Поки ви сперечаєтесь, я печу.
Гілка-2, з тканиною.
Вага--11 кг.


А щодо традицій, то ми постійно щось залучаємо чужоземне, таке життя. І повинні виходити заміж в українському вбранні, а не в білому платті. І не повинні одягати підв'язку, не повинні кидати букета. Коровай повинні пекти дома, вимішувати згідно з традиціями . Місити тісто повинні тільки ті, у кого щасливе сімейне життя. І, на мою думку, тоді ми дотримуємось традицій, коли дійсно коровай для наречених печеться вдома, а не замовляється у кафе...
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
29 вересня 2011 21:49
Повідомлення #69


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Цитата: oksana_k
Поки ви сперечаєтесь, я печу.

:lol:
Цитата: oksana_k
І не повинні одягати підвязку

отого я взагалі не розумію і певно не зрозумію...

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 11 травня 2024 03:23

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100