Цитата: Volo-shka
- меду 2-3 літри??????
Меду--2-3 столові ложки, додається в тісто, коли вже міситься (я даю повні, з верхом, мед натуральний). Олію додавати вкінці, коли майже вимісили тісто.
Взагалі тісто готується, як і на паски. Я їх печу за цим самим рецептом.
На фото у мене 2-поверхові короваї, кожен з них робила на півпорції. З порції виходить приблизно 8-9 кг тіста.
Кількість тіста залежить від кастрюлі. На 1 поверх кастрюля діаметром 30 см, беремо 4,2 кг тіста; 2 поверх--кастрюля діаметром 22-24 см, беремо 2,5 кг тіста; на третій поверх кастрюля 14 см, беремо 0,5 кг тіста. Якщо кастрюлі трішки інші, вираховую вагу тіста. З порції виходить ще одна хлібина на пробу.
Кастрюлі змазую смальцем, викладаю пергаментом. Печу в духовці "BOSCH" (електрична) з обдувом. Спочатку печемо при т. 200 гр 15 хвилин і прикриваємо папером. Потім перший поверх ще 1,5 год при т. 175 гр. Другий поверх вже 1 год. Кастрюлю краще ставити по центру духовки, перед тим духовку добре накалити (1 год).
Намічається весілля, буде майстер-клас.