Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Короваї!!!, Тут показуєм весільні (і на інші забави) короваї.
oksana_k
8 червня 2011 16:08
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Коровай
2 л молока
30 яєць (5 цілі, решта--жовтки)
600 гр масла та маргарину
1,5 л цукру
250 гр дріжджів
2-3 ст. ложки меду натурального
0,5 склянки олії
ізюм, ванілін, борошно.
Спочатку зробити опару, потім--замішувати.
Коли кипятиться молоко, то розчинити в ньому 1 літру цукру, а решту (0,5л)--збити з яйцями.
Цей рецепт на 3-поверховий коровай.
Я пекла на 1 л.молока, то виходить 2-поверховий і ще одна хлібинка.
Перейти на початок сторінки
oksana_k
8 червня 2011 21:11
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Цитата: нетік
І з чого зроблена арка???

Арка кріпиться на дротик
Перейти на початок сторінки
utya
9 червня 2011 00:37
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 310
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 787
Реєстрація: 16.11.2010

ICQ:--

Бали: 2037
Ось такий був коровай у нас на весіллі. Усі яруси були у вигляді серця....

Може комусь буде в пригоді такий вид короваю :smile:

Коровай "Серце"

Перейти на початок сторінки
Volo-shka
9 червня 2011 09:09
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: oksana_k
Коровай

Оксано, дуже гарні короваї :winked: Правда трохи не звично що вони кремом прикрашені)) У нас такого не роблять - всі прикраси із тіста)))
Зацікавив рецепт - дуже хочу навчитись пекти коровай)))
Виникли питання)))):
- меду 2-3 літри??????
і куди і коли його додавати????
- Яєць на 3-поверховий , а як поділити рецепт на 1???
Якщо можна, розпиши будь-ласка, процес приготування детальніше))))
Можна і майстер-клас провести)))) Думаю багато наших дівчат будуть тобі вдячні)))))
Перейти на початок сторінки
Свєтік
9 червня 2011 11:04
Повідомлення #14


Молода господинька
  • 34

Репутація: 331
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 213
Реєстрація: 30.09.2010

ICQ:--

Бали: 896
Цитата: Volo-shka
Правда трохи не звично що вони кремом прикрашені)) У нас такого не роблять - всі прикраси із тіста)))

І нас такого не роблять
oksana_k,короваї дуже красиві :winked:
Перейти на початок сторінки
oksana_k
14 червня 2011 19:58
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Цитата: Volo-shka
- меду 2-3 літри??????

Меду--2-3 столові ложки, додається в тісто, коли вже міситься (я даю повні, з верхом, мед натуральний). Олію додавати вкінці, коли майже вимісили тісто.
Взагалі тісто готується, як і на паски. Я їх печу за цим самим рецептом.
На фото у мене 2-поверхові короваї, кожен з них робила на півпорції. З порції виходить приблизно 8-9 кг тіста.
Кількість тіста залежить від кастрюлі. На 1 поверх кастрюля діаметром 30 см, беремо 4,2 кг тіста; 2 поверх--кастрюля діаметром 22-24 см, беремо 2,5 кг тіста; на третій поверх кастрюля 14 см, беремо 0,5 кг тіста. Якщо кастрюлі трішки інші, вираховую вагу тіста. З порції виходить ще одна хлібина на пробу.
Кастрюлі змазую смальцем, викладаю пергаментом. Печу в духовці "BOSCH" (електрична) з обдувом. Спочатку печемо при т. 200 гр 15 хвилин і прикриваємо папером. Потім перший поверх ще 1,5 год при т. 175 гр. Другий поверх вже 1 год. Кастрюлю краще ставити по центру духовки, перед тим духовку добре накалити (1 год).
Намічається весілля, буде майстер-клас.
Перейти на початок сторінки
Маруся
14 червня 2011 22:20
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Volo-shka
У нас такого не роблять - всі прикраси із тіста)))


Я також за прикраси з тіста. Щось я ще застаріла з тим, і вважаю що коровай то хліб, а не торт. :feel:

Колись пекла і робила пташок з пісного тіста. Вийшов дуже смачний. Я пекла за єврейським переписом - суботня хала. Десь навіть давала знимку свого маленького коровайчика.
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
15 червня 2011 08:11
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: oksana_k
Намічається весілля, буде майстер-клас.

Урррряяяя!!!!!! Чекаю із нетерпінням))))
Перейти на початок сторінки
oksana_k
15 червня 2011 23:03
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Цитата: Маруся
Я також за прикраси з тіста. Щось я ще застаріла з тим, і вважаю що коровай то хліб, а не торт.

У нас прикрашають і тістом, і так. Проте святковими вважають короваї, прикрашені кремом. А з тіста, повірте, не так цікаво робити, якось нудно. Я пробувала робити такі прикраси. Ну ї їх їсти не можна, вони ж з прісного тіста.
Перейти на початок сторінки
Ялинка
26 липня 2011 15:02
Повідомлення #19


Молода господинька
  • 34

Репутація: 18
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 59
Реєстрація: 30.06.2011

ICQ:--

Бали: 174
А хто підкаже як лебедя ліпити з тіста прісного або мастики на прикрасу до коровая? може формочки є якісь для цього?
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 листопада 2024 07:14

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 103
Гостей: 69
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100