Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Інше » Рецепт приготування домашнього йогурту
 

Рецепт приготування домашнього йогурту

19 жовтня, 2011  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Інше
 

Рецепт приготування домашнього йогурту


Для приготування домашнього йогурту знадобиться: молоко (я взяла 2 літри), закваска Симбіотик TM «GoodFood», каструля на 2л. і пластикова миска з кришкою на 2л.

Як готувати:

Беремо 2 упаковки ультрапастеризованого молока (в упаковці ТетраПак), переливаємо його в каструлю і трохи підігріваємо до температури 38-40ОС. Молоко не повинно бути дуже гарячим, в гарячому молоці потрібні нам бактерії можуть загинути. Я використовую молоко в упаковці Тетра-Пак бо його не потрібно кип'ятити. Будь-яке інше молоко (домашнє або в звичайній упаковці) обов'язково потрібно перекип'ятити і остудити до t 38-40ОС.

Рецепт приготування домашнього йогурту

Примітка: навіщо потрібно кип'ятити молоко? У свіжому коров'ячому молоці містяться як корисні, так і шкідливі бактерії. У процесі приготування йогурту, ми будемо заселяти в молоко лише «потрібні» бактерії, які дадуть правильну густу консистенцію і будуть корисні для нашого організму. Тому молоко повинно бути стерильним. Кип'ятіння вбиває всі не потрібні бактерії. А молоко в упаковці ТетраПак вже пройшло процес пастеризації, тому в ньому немає бактерій.

Рецепт приготування домашнього йогурту

Відкриваємо пакетик із закваскою Симбіотик (пакетик можна розірвати або розрізати за допомогою ножиць) і висипаємо його в молоко.

Примітка: принцип дії закваски. У заквасках «GoodFood» міститися біфідо- і лактобактерії. Ці бактерії, потрапляючи в молоко, починають активно розмножуватися, перетворюючи молоко в йогурт. При цьому вони збагачують молоко вітамінами В1, В12, С, Е, Р та іншими корисними вітамінами і мікроелементами.

3. Потім перемішуємо молоко за допомогою звичайної ложки.

Рецепт приготування домашнього йогурту

Для приготування йогурту можна використовувати йогуртницю, термос, скляну банку, каструлю або будь-яку іншу посуд з кришкою. Беремо посуд ємністю 2 л, переливаємо в неї молоко і закриваємо кришкою.

Рецепт приготування домашнього йогурту


Рецепт приготування домашнього йогурту


5. Тепер дуже важливо забезпечити тепло для молока. Корисні бактерії, які містяться в заквасці, розмножуються при температурі t 38-40ОС приблизно 8-10 годин. Тому для збереження тепла, щільно укутуємо ємність з молоком в ковдру.

Рецепт приготування домашнього йогурту

6. Молоко залишаємо в теплому місці на 8-10 годин (точний час приготування дивіться на пакетику з закваскою, чим довше продукт стоїть, тим щільнішим він стає).

Через 8 годин йогурт готовий!

Його потрібно переставити в холодильник і зберігати не більше 5 днів (для дітей рекомендується не більше 3 днів).

Посуд, що використовується, має бути чистим! СМАЧНОГО!


Рецепт та фото www.ecomagazin.com.ua

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Mironka (19 жовтня 2011 16:14)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Класний продукт, а можна купити закваску?


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#2 написав: Руслана0306 (19 жовтня 2011 22:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
У Тернополі закваски можна купити на ринку по вул. 15 Квітня. Там один чоловік має різні закваски Йогурт , ацидофільне молоко...


А ще згадала що продукт приготовлений з флакона протягом 5 днів можна використовувати в якості закваски.
 



#3 написав: Олюся (20 жовтня 2011 09:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 37
У Луцьку можна купити ще в деяких аптеках.


--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
 



#4 написав: Людо4ка (20 жовтня 2011 12:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
Олюся, підкажи, будь ласка, в Луцьку в яких аптеках можна купити цю закваску?
 



#5 написав: Натонька (20 жовтня 2011 15:30)


Група: Адміністратор
Коментарів: 500
Можна в цьому інтернет-магазині smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#6 написав: Zainka (20 жовтня 2011 15:50)


Група: Кондитер
Коментарів: 10
А який той йогурт на смак?
 



#7 написав: Кіра (20 жовтня 2011 19:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
СМАКОТА ДОМАШНЯ!!! ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ what
 



#8 написав: Natalyadiva (20 жовтня 2011 20:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Дякую за рецепт! А то йогуртниці не маю, то можна спробувати так зробити.
 



#9 написав: вишенька (21 жовтня 2011 09:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
Дуже дякую за рецепт!
 



#10 написав: dana (21 жовтня 2011 13:26)


Група: Гості
Коментарів: 0
Скажіть, де в Тернополі можна купити Симбіотик? І де на 15квітня точніше продає мужчина закваски?
 



#11 написав: Оксана4209 (21 жовтня 2011 19:08)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 19
Я купляла капсули "Наріне" в аптеці і робила закваску сама. Так як в нас не знайдеш такої закваски. На склянку теплого кип'яченого молока ( 38 градусів) розкривала три капсули і на 8 год в термос. Потім ставила закваску в холодильник. Додавала до 0,5 літри теплого молока 2ст. ложки закваски , в термос на 8 год.
 



#12 написав: marjana (23 жовтня 2011 14:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
У Львові я купую закваски "Біфівіт", "Йогурт", "Симбілакт"," Віталакт" в магазинах "Сільпо" відділ молочних продуктів. Готую їх у термосі згідно інструкції.
 



#13 написав: Руслана0306 (24 жовтня 2011 21:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
В Тернополі є в аптеці вул Карпенка 10 , такі самі як в тому інтернет магазині проякий писала Натонька.
 



#14 написав: Ірка-Шкірка (26 жовтня 2011 00:36)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: marjana
У Львові я купую закваски "Біфівіт", "Йогурт", "Симбілакт"," Віталакт" в магазинах "Сільпо" відділ молочних продуктів. Готую їх у термосі згідно інструкції.


Я також готую в термосі.
Для приготування кисломолочних продуктів спеціально придбала ще й кухонний термометр, адже кожна закваска вимагає певну температуру молока (амплітуда температур - декілька градусів).
 



#15 написав: Alika (26 жовтня 2011 23:00)


Група: Гості
Коментарів: 0
А я вот раньше покупала болгарские, потому что они дешевле вроде как. После этого рецепта решила попробовать вот эти самые, итальянские. Оказалось, что цена оправдана)))) игра стоит свеч - перезаквашивала трижды, а вкус все тот же (кстати, мне вкуснее болгарских показались))))
так что девчонки, экспериментируйте)
 



#16 написав: Яринка (29 жовтня 2011 22:58)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Дуже цікарий рецептик,треба буде попробувати!Дякуємо!
 



#17 написав: Ірця (30 жовтня 2011 18:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 64
А я в Сільпо тернопільському купила Симбілакт,в молочному відділі
 



#18 написав: zajka02 (30 жовтня 2011 22:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
потрібно спробувати..
 



#19 написав: лесик-лисик (13 грудня 2011 11:49)


Група: Кондитер
Коментарів: 49
у нас не знаю де шукати закваску але хочу дуже спробувати
 



#20 написав: olka-87-87 (8 лютого 2012 13:04)


Група: Гості
Коментарів: 0
Яка різниця між закваскою" Йогурт" і "Симбілакт" що краще?
 



#21 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 18:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Корисненько..для дітей та мамочок. belay
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька (Сьогодні, 10:34)
В гостях у Оксани - 3
  Пише oksana d (Учора, 18:33)
Таргани, мурашки, комарі - комашки шкідники
  Пише Тереза ()
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ ()
Тулумби
  Пише Chernousalyona ()
Дитячі тортики -6
  Пише Лилия ()
Сало "Ніжне"
  Пише Kisame01 ()
Олaдки під шоколaдом
  Пише Yana Van ()
Наші рожеві мрії...
  Пише наталія3105 ()
Торт "Ейфорія"
  Пише kykysja41145 ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 75
Гостей: 62
Користувачі: gapedTer, royasials
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100