2 шт. картоплі
2 шт. довгих мисливських ковбасок (можна замінити будь-якою іншою копченою ковбасою)
4 плавлених сирка
середня цибулина
морква
невелика жменя рису
пучок зелені
зубок часнику
сіль
спеції
3-літровую каструльку з водою поставити на вогонь, всипати нарізану кубиками очищену картоплю і рис. Поки вода закипає, натерти на крупній терці моркву, дрібно нарізати цибулю, ковбаски кружечками. На сухій сковороді обсмажити ковбаски, а в жирі від ковбасок - цибулю і моркву.
Сир нарізати шматочками.
Опустити в киплячу воду і помішувати до розчинення. Додати пасеровані овочі, і ковбаски. Посолити все, якщо потрібно. Варити суп до готовності картоплі і рису. За 5 хвилин до закінчення варки додати прянощі, очищений і дрібно нарізаний часник. Готовий суп посипати дрібно нарізаною зеленню, зняти з вогню і дати настоятися 15 хвилин.
Газета "Секреты кухни" №4 (2008)