Бісквіт5 яєць
3\4 скл. цукру
3\4 скл. борошна
1\4 скл. крохмалу
Білки збити до густих піків. Поступово додати цукор, знову збивати і по одному додати жовтки. В кінці акуратно всипати борошно і крохмаль і легенько все перемішати.
Тісто вилити у форму № 20, де дно встелене пергаментним папером. Боки форми добре змастити жиром, але папером не встеляти.
Пекти бісквіт 30 - 40 хв при температурі 160 - 170 хв. Коли корж спечеться, кинути його на землю разом з тортівницею з висоти 60 см))) Так було написано в рецепті, я так і робила))) Не знаю для чого це, але авторка наголошувала, що так обов'язково треба робити))) потім потрібно корж знову поставити у виключену духовку, щоб дойшов. Розрізати його на 3 частини.
Крем2 скл. молока
3\4 скл. соку з лимона ( це приблизно з 3- 4 лимонів)
терта цедра з з лимона ( 3 шт. )
4 яйця
1 і 1\4 скл. цукру
4 ст. л. борошна
5 ст. л. крохмалю
370 г масла
Одну склянку молока закип'ятити з цукром. В окремій посудині збити решту молока, яйця, цедру з лимона, муку і крохмаль, щоб утворилась однорідна маса. До киплячого молока поступово вливати збиту масу, постійно помішуючи. Варити пудинг до загустіння. Коли він охолоне, збити міксером, поступово додаючи лимонний сік. Окремо збити масло до пухкого і поступово збиваючи, додавати по ложці збитий пудинг.
Коржі просочити сиропом: 100 грам цукру + 100 грам води. І перемастити кремом.
Крему виходить дуже багато, в мене залишилась половина. Тож треба робити або пів порції крему, або пекти два бісквіти.
Тортик надзвичайно лимонний і смачний! Це для тих хто не любить нудкої випічки)))
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Рецепт взяла на http://mojewypieki.blox.pl/html