200 г вершкового маргарина порубати з 2 ст. муки і 1 ст. крахмалю (стакани наповнити без гірки).
Всипати 1 ст. л. цукру.
0,5 ч.л. соди гашеної 1 ст.л. оцту.
2 повні столові ложки сметани.
Тісто получається еластичним, гладким.
Завертаємо його в плівку та кладемо в холодильник.
Готуємо начинку - подрібнюємо 100г любого печива, хоч "Шахматного", хоч "До чаю".
Вливаємо в нього любе варення, розмішуємо масу до густого стану.
Всипаємо ванільный цукор і чайну ложку лимонного соку, щоб не було приторно солодко.
Другий варіант - до печева добавляємо лимон, пропущений через м'ясорубку зі стаканом цукру та мелені грецькі горіхи.
Тепер ділимо тісто на 3 частини.
Кожну розкатуємо в прямокутник товщиною в півсантиметра.
По центру викладаємо третину начинки, один край накладаємо на неї.
На другому робимо вилкою фігурний край і накриваєм ним.
Нічого не защипуємо!
Коли спечеться, ще гарячим порізати на шматочки (не тонко!) І присипати цукровою пудрою.
Мої коментарі: печива треба більше ніж 100 г
Край різала ножем а не вилкою, і печиво дуже смачне робила вже багато раз. Воно получається крихке таке.. як пісочне.
Спеціально для відвідувачів dreamfood.сom.ua
Рецепт з сайту http://povareshki.net