|
Тісто: 220 г цукру 2 яйця 70 г вершкового масла 1 стол. лож. олейни 1 чайн лож. соди, погаш. лимон. соком+ 1 чайн лож. розпушувача( я замінила 2 лож. розпушувача) 150 г сметани 310 г муки 4 чайн.лож. лимон. цедри 1/3 склянки порізаної м"яти ( я дала 1.5 ложки і , мені здається, більше не треба)
Сироп: 0,5 склянки лимонного соку 0.5 склянки цукру
Випікати.
Доки кекс ( а у мене-кексики) печуться, готуємо сироп:
0,5 склянки лимонного соку 0.5 склянки цукру Варимо 2 хвилини Знімаємо з вогню, додаємо ром або "Лимончелло"( я не додавала, бо для внучки) Пропитуємо кекси сиропом. Коли остинуть, можна посипати цукровою пудрою або покрити глазуррю.(Я не встигла request ) Як варіант, автор радить замінити лимон апельсином.
Джерело: Простий і водночас дуже смачний рецепт кексів від Танюшки з альбому"Кулінарні фантазії"- ніжні, пухнасті!
(Правда,автор приводить рецепт кекса, а я спробувала випекти кексики)
|
|