250 г муки
3/4 ч. л. гашеної соди
3/4 ч. л. порошка до печива
130 г цукру
175 г вершкового масла
0,5 ч. л. кориці
2 ч. л. ванільного цукру
1 маленьке яблуко (натерте на терці разом з шкіркою)
2 великих яйця
цедра з лимона
250 г ожини
У миску всипати муку, соду, порошок для печива. Додати масло, цукор і розтерти пальцями в крихту. Відсипати окремо 5 ст. л. крихт і додати туди корицю, ванільний цукор, відставити.
Натерте яблуко перемішати із збитими яйцями і цедрою лимона. Влити це все до борошняної маси. Вимісити. Акуратно додати 3/4 ожини.
Викласти тісто у форму (21*10,5) змащену маслом і посипану манною крупою. Зверху викласти залишену ожину і посипати крихтами з корицею і ван. цукром.
Пекти при температурі 180. Через 50 хвилин накрити фольгою і допікати до готовності. Готовність визначається сухою паличкою.
Остуджувати спочатку у формі, а потім на гратах.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт звідси. Велике дякую!