Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Кулінарні статті » Дрібок знань про мед
 

Дрібок знань про мед

11 квітня, 2009  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Кулінарні статті
 

Дрібок знань про мед


Консистенція зрілого меду має бути не надто густою. При кімнатній температурі мед повинен намотуватися на ложку складками або нитками, які зрештою обриваються. Якщо мед рідкий - отже, незрілий, містить багато води, а як наслідок, швидко закисне. Чим менше води містить мед, тим він густіший. Зазвичай місяців через два після збирання мед густішає. Тож якщо взимку вам пропонують рідкий мед, це означає, що він прогрітий.

Коли мед надто білий, можна припустити, що він цукровий. Якщо ж його колір надто темний, а мед має слабкий аромат карамелі, значить, це розплавленний мед.

Літрова банка меду важить 1420 г. Зберігати мед необхідно в герметично закритій і захищеній від світла посудині (не вивітрюються ароматичні речовини і не псуються фермент) при температурі від 5 до 10 градусів. При температурі вищій за 40 градусів, мед втрачає лікувальні властивості.

Мед благотворно впливає на травлення, особливо допомагає призапорах. Їжа, спожита людиною, затримується в шлунку 2-3 години, і навіть довше; протягом цього часу вона зазнає дії шлункового соку. Мед знижує високу кислотність. Тому його можна використати як лікувальний і дєтичний засіб приряді шлунково-кишкових захворювань, що супроводжуються підвищенням кислотності (гастрит і виразкова хвороба).

Мед знищує печію і відрижку, припиняє болі. При виразковій хворобі справляє подвійну дію: місцеву (загоєння виразок слизової оболонки шлунка) і загальну (зміцнення нервової системи, порушення якої спричиняють виникнення виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки). При виразковій хворобі споживають чистий мед по 50-100 г або в суміші з водою.

Газета "Порадниця" (2005)


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 67
Гостей: 41
Користувачі: Kvitochka, Galya, olea69
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100