3 яйця
мука
щіпка шафрану
сіль
Приблизно на 1 літрову банку сухої локшини потрібно: 3 яйця, бажано домашніх, сіль, муки стільки, щоб вийшло досить круте тісто (тугіше, ніж на вареники). Можна додати щіпку шафрану, щоб тісто було приємного жовтого кольору. Розкатуючи тісто, підсипати муки. Розкатати, як можна тонше декілька пластів. Накласти один на іншій (також пересипаючи мукою), і нарізати гострим ножем тонкі смужки. Ще трохи посипати мукою, перемішати і розкласти на дошці, щоб локшина повністю підсохла. Зберігати в банці з щільно закритою кришкою. Ця локшина особливо хороша тим, що не розварюється і не розбухає в супах. Також з цього тіста можна готувати пласти для лазаньї.
( бабусі рецепт )