|
250 гр борошна 1 яйце 3 жовтки 50 г цукру 50 г вершкового масла 100 г сметани на кінець ножа соди і солі 1 ст. л. спирту
На дошці посікти масло з борошном і содою, зробити заглиблення і туди покласти яйце,жовтки, цукор, сметану, додати спирт, сіль і замісити тісто, як на вареники, тонко розкачати, порізати на смуги завширшки з два пальці і з них нарізати смужки завдовжки 10-15 см. Посередині кожної смужки зробити поздовжній надріз на два- три сантиметри, перетягнути через нього один кінець смужки, випрямити. Необхідно стежити щоб тісто не пересихало на дошці. Смажити на олії, щоб плавали, перевертаючи на обидва боки. Коли вергуни набудуть золотистого кольору, скласти їх на промокальний папір, переклавши на тарілку посипати цукровою пудрою. Мої зміни : борошна брала більше- скільки візьме тісто плюс ще підсипати на дошку щоб не прилипало. Але тісто повинно бути ніжне, ні в якому разі не забите. Замість спирту брала горілку, замість масла вершковий маргарин.
P.S. Ці вергуни печу вже давно, в моєму записнику вони записані як Хрустики. Рецепт дуже доступний і не складний. І ще, вони надзвичайно смачні щойно спечені, до кави саме те. А на другий день вже не такі.
Джерело: Книга Дарія Цвек Домашнє печиво Каменяр 1989 рік.
|
|