Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Печиво » Вергуни звичайні
 

Вергуни звичайні

24 листопада, 2014  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Печиво
 

Вергуни звичайні

250 гр борошна
1 яйце
3 жовтки
50 г цукру
50 г вершкового масла
100 г сметани
на кінець ножа соди і солі
1 ст. л. спирту

На дошці посікти масло з борошном і содою, зробити заглиблення і туди покласти яйце,жовтки, цукор, сметану, додати спирт, сіль і замісити тісто, як на вареники, тонко розкачати, порізати на смуги завширшки з два пальці і з них нарізати смужки завдовжки 10-15 см. Посередині кожної смужки зробити поздовжній надріз на два- три сантиметри, перетягнути через нього один кінець смужки, випрямити. Необхідно стежити щоб тісто не пересихало на дошці. Смажити на олії, щоб плавали, перевертаючи на обидва боки. Коли вергуни набудуть золотистого кольору, скласти їх на промокальний папір, переклавши на тарілку посипати цукровою пудрою. Мої зміни : борошна брала більше- скільки візьме тісто плюс ще підсипати на дошку щоб не прилипало. Але тісто повинно бути ніжне, ні в якому разі не забите. Замість спирту брала горілку, замість масла вершковий маргарин.

P.S. Ці вергуни печу вже давно, в моєму записнику вони записані як Хрустики. Рецепт дуже доступний і не складний. І ще, вони надзвичайно смачні щойно спечені, до кави саме те. А на другий день вже не такі.

Джерело: Книга Дарія Цвек Домашнє печиво Каменяр 1989 рік.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (25 листопада 2014 23:06)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Такі гарні вергуни!!!супер! m0555
 



#2 написав: Darka (27 листопада 2014 03:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Красота................. belay .Беру рецепт в записник.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#3 написав: Vic (1 січня 2015 19:54)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Дівчата, а соди не замало?
 



#4 написав: tetyana.jatziv (2 січня 2015 15:44)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 12
Vic, Ні, не замало. Це рецепт в оригіналі від Дарії Цвек. Я пекла вже не один раз, вони ростуть ще за рахунок спирту. Спробуйте.
 



#5 написав: Vic (26 січня 2015 16:30)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 14
Дякую! Обов"язково спробую!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 106
Гостей: 89
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100