Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Булочки з шоколадом та заварним кремом
 

Булочки з шоколадом та заварним кремом

3 лютого, 2017  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Булочки з шоколадом та заварним кремом

На 24 булочки.

Тісто:

- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 500 г борошна
- 50 г цукру
- 1 1/2 ч. л. солі
- 5 яєць
- 350 г м'ягкого вершкового масла

Для крему:

- 250 мл. молока
- 3 жовтка
- 50 г цукру
- 2 ст. л. крохмалю
- 1 ч. л. ванільного екстракту

Для начинки:
- 120 г чорного шоколаду нарізаного маленькими шматочками

- 1 яйце для покриття булочок

Змішайте дріжджі з декількома ложками теплої води та щіпкою цукру і дайте постояти 10-15 хвилин.
В миску просійте борошно, додайте дріжджі, цукор, сіль і 3 яйця.
Змішайте інгредієнти, поступово додайте ще 2 яйця.
Замісіть тісто впродовж 10 хвилин, поки воно не стане м'яке та еластичне.
Починайте поступово додавати м'яке вершкове масло (по 2 столові ложки)
Масло додавайте тільки після того, як попередня порція масла добре змішалась з тістом.
Накрийте миску плівкою і поставте в тепле місце на 1 1/5 години, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.
Обімнути тісто, яке підійшло та поставити в холодильник на ніч.

Готуємо крем:
Закип'ятіть молоко.
Яєчні жовтки збийте з цукром, потім змішайте з крохмалем.
Постійно помішуючи влийте в гаряче молоко.
Перелийте в сотейник і варіть на середньому вогні близько 2-х хвилин, постійно помішуючи (крем повинен загуснути)
Зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт і перекладіть в миску.
Накрийте плівкою та поставте в холодильник мінімально на 1 годину (можна на ніч)

Розкатайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні в прямокутник, розміром приблизно 30 на 45 см., товщиною 1/2 см.
Холодним кремом покрийте поверхню тіста.
Зверху на крем посипте шматочки шоколаду.
Зложіть короткі сторони прямокутника так, щоб вони зустрілись в центрі.
Шов прижміть ребром долоні.
Розріжте по шву на 2 частини. Кожну половину розріжте на 12 шматочків (булочок).
Деко застеліть папером для випічки і розмістіть булочки на відстані 2 см. одну від одної, накрийте плівкою і залиште ще на годину.
Розігрійте духовку до 190 г
Змастіть булочки збитим яйцем.
Випікайте до золотистого кольору приблизно 15-20 хвилин.
Охолодіть на решітці.

P.S. Булочки дуже смачненькі і дуже довго залишаються свіжими. Взагалі я дріжджове люблю тільки в перший день, коли щойно спечене, а оці і на наступний були добрі.

Джерело: Книга "Paris Boulangerie-Patisserie: Recipes from Thirteen Outstanding French Bakeries " Lindy Dannenberg.

Рецепт знайшла на форумі Каріни, шкода, що вона його видалила разом з усіма гарними рецептами, які писала сама, а також інші люди. Архів з рецептами можна знайти ось тут, але там не все збереглось.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Мандрагора (3 лютого 2017 21:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
А що, в тісто не іде ніякої рідини? Ні води,ні молока?
 



#2 написав: Натонька (4 лютого 2017 14:02)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
Мандрагора,
тільки дві-три ложки води)


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: ксюня (16 лютого 2017 19:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Цікавий рецепт пиріжків. Дуже апетитно виглядають...
 



#4 написав: Ксенічка (23 лютого 2017 12:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Суперові булочки!! І начинка неймовірно смачна!!
 



#5 написав: Darka (23 лютого 2017 21:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Такі вже гарні виглядають, просто очей не відвести. Дуже люблю таку випічку.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 20
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100