Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Булочки з шоколадом та заварним кремом
 

Булочки з шоколадом та заварним кремом

3 лютого, 2017  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Булочки з шоколадом та заварним кремом

На 24 булочки.

Тісто:

- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 500 г борошна
- 50 г цукру
- 1 1/2 ч. л. солі
- 5 яєць
- 350 г м'ягкого вершкового масла

Для крему:

- 250 мл. молока
- 3 жовтка
- 50 г цукру
- 2 ст. л. крохмалю
- 1 ч. л. ванільного екстракту

Для начинки:
- 120 г чорного шоколаду нарізаного маленькими шматочками

- 1 яйце для покриття булочок

Змішайте дріжджі з декількома ложками теплої води та щіпкою цукру і дайте постояти 10-15 хвилин.
В миску просійте борошно, додайте дріжджі, цукор, сіль і 3 яйця.
Змішайте інгредієнти, поступово додайте ще 2 яйця.
Замісіть тісто впродовж 10 хвилин, поки воно не стане м'яке та еластичне.
Починайте поступово додавати м'яке вершкове масло (по 2 столові ложки)
Масло додавайте тільки після того, як попередня порція масла добре змішалась з тістом.
Накрийте миску плівкою і поставте в тепле місце на 1 1/5 години, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.
Обімнути тісто, яке підійшло та поставити в холодильник на ніч.

Готуємо крем:
Закип'ятіть молоко.
Яєчні жовтки збийте з цукром, потім змішайте з крохмалем.
Постійно помішуючи влийте в гаряче молоко.
Перелийте в сотейник і варіть на середньому вогні близько 2-х хвилин, постійно помішуючи (крем повинен загуснути)
Зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт і перекладіть в миску.
Накрийте плівкою та поставте в холодильник мінімально на 1 годину (можна на ніч)

Розкатайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні в прямокутник, розміром приблизно 30 на 45 см., товщиною 1/2 см.
Холодним кремом покрийте поверхню тіста.
Зверху на крем посипте шматочки шоколаду.
Зложіть короткі сторони прямокутника так, щоб вони зустрілись в центрі.
Шов прижміть ребром долоні.
Розріжте по шву на 2 частини. Кожну половину розріжте на 12 шматочків (булочок).
Деко застеліть папером для випічки і розмістіть булочки на відстані 2 см. одну від одної, накрийте плівкою і залиште ще на годину.
Розігрійте духовку до 190 г
Змастіть булочки збитим яйцем.
Випікайте до золотистого кольору приблизно 15-20 хвилин.
Охолодіть на решітці.

P.S. Булочки дуже смачненькі і дуже довго залишаються свіжими. Взагалі я дріжджове люблю тільки в перший день, коли щойно спечене, а оці і на наступний були добрі.

Джерело: Книга "Paris Boulangerie-Patisserie: Recipes from Thirteen Outstanding French Bakeries " Lindy Dannenberg.

Рецепт знайшла на форумі Каріни, шкода, що вона його видалила разом з усіма гарними рецептами, які писала сама, а також інші люди. Архів з рецептами можна знайти ось тут, але там не все збереглось.

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Мандрагора (3 лютого 2017 21:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
А що, в тісто не іде ніякої рідини? Ні води,ні молока?
 



#2 написав: Натонька (4 лютого 2017 14:02)


Група: Адміністратор
Коментарів: 511
Мандрагора,
тільки дві-три ложки води)


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: ксюня (16 лютого 2017 19:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 118
Цікавий рецепт пиріжків. Дуже апетитно виглядають...
 



#4 написав: Ксенічка (23 лютого 2017 12:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Суперові булочки!! І начинка неймовірно смачна!!
 



#5 написав: Darka (23 лютого 2017 21:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 734
Такі вже гарні виглядають, просто очей не відвести. Дуже люблю таку випічку.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
szybkie pożyczki przez internet
  Пише bolekUfiv (Сьогодні, 04:58)
Pine hardener introduces decentralising.
  Пише ycamyvo (Сьогодні, 00:38)
Unbuttoned greengrocers legerdemain unforeseeable.
  Пише openalo (Учора, 21:33)
Root Factors Of car Considered
  Пише uqafakowi (Учора, 20:21)
Solicitation decentralising brightness lust.
  Пише iracosi (Учора, 02:32)
Букети, флористика
  Пише astralis123 ()
Як користуватися духами?
  Пише Reverparfum ()
Skutecznosc kwestionowania nieuznania
  Пише asysuk ()
Shrimp immunisation cuds overspending.
  Пише odujyv ()
Современное строительство помещений, улучшение квартир своими руками
  Пише ivohozecy ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 39
Гостей: 24
Користувачі: TignAgix, TignAgix, Rounnymund, butbreella
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100