10 г свіжих дріжджів (або 5 г сухих)
500 г борошна
10 г солі
350 мл молока
4 ст. л. цукру
цедра з одного лимона
3-4 ст. л. олії
Змішайте дріжджі, цукор, сіль та молоко. Добавте цедру лимона, борошно та олію. Замісіть м'яке тісто та накрийте рушником.
Поставте в тепле місце на 1-1,5 год.
Сформуйте булочки вагою 80 г булочки.
У середині зробіть надрізи (можна короткою стороною чистої кредитної карточки)))).
Виверніть кінчики з середини.
Дайте їм трошки піднятись, змастіть жовтком, посипте маком та поставте запікатись на 12-15 хв в духовку при температурі 230С
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua/
Ідеї створення таких чудесних булочок знайшла на цьому гарному сайті