Почистити яблука, розрізати їх навпіл і видалити серцевину. Зробити поздовжні насічки на опуклій стороні фруктових половинок.
Нагріти духовку до 175 градусів. Збити до утворення крему вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор. Додати, поступово збиваючи, яйця.
Змішати борошно з розпушувачем і просіяти суміш через сито на масу з яєць і вершкового масла. Додати горіхи.
Перемішати.
Змастити жиром краї роз'ємної форми, викласти дно папером для випічки і заповнити форму тістом.
Втиснути половинки яблук плоскою стороною в тісто.
Випікати на середній полці духовки 45 хвилин.
Порада: використовуйте волоські або мигдалеві горіхи. Вони додадуть йому особливо тонкий аромат.